En Sıcak Konular

BTP'den istifa eden belediye başkanı 'evet' için çalışıyor

5 Eylül 2010 10:20 tsi
Bir süre önce Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) istifa eden ve görevine bağımsız olarak devam eden Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, referandumda 'evet' oyu vereceğini açıkladı.

'Referandumda evet' konulu toplantıya ev sahipliği yeapan Yiğit, "Türkiye için tarihi bir fırsatı kaçıramazdık." dedi.

Tahtaköprü Belediyesi'ne ait düğün salonunda yapılan toplantıya Tahtaköprü Belediye başkanı Eşref Yiğit, BUGİAD İnegöl Şube Başkanı Ahmet Akıskalı, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, gazeteciler, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Tahtaköprü Belediye başkanı Eşref Yiğit, "Yapılacak referandumda biz de 'evet' deme kararı aldık. Bu onurlu, gururlu, kalpten bir evettir. Geleceğimiz için gönülden 'evet' diyoruz. Dostlarımızın, çevremizdekilerin de 'evet' demesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

İnegöl BUGİAD Başkanı Ahmet Akıskalı ise "Bu dönem Cumhuriyetten sonra en önemli dönemdir. Bu referandumun önemini çok iyi bilmeliyiz. Bu olay bir parti meselesi değildir. Bu hepimizin geleceğidir. Referandumun olumlu olması gerekiyor. Hepimiz çiftçilik, esnaflık ya da işçilik yapıyoruz. Fakat hepimiz sonuçta rahat bir şekilde hayatımızı devam ettirmek için mücadele ediyoruz. Bir işadamı çok büyük yatırım yapacaktı. Ülkemiz için gerekli olan bu yatırım yapılamadı. Nedeni ise hukuki süreç, statüko, birçok engel çıkınca yatımcı kararından vazgeçti." diye konuştu.


"DARBE HAYATIMI MAHVETTİ"

Gazeteci Harun sak ise 12 Eylül dönemi mağduru olduğunu söyledi. Sak, "O dönem camiye gidiyorum diye 13 yaşında bir çocukken sorgusuz sualsiz cezaevine atıldım. İçeride çok şükür bana işkence yapmadılar, ama birçok insanın işkenceye uğradığını gördüm. Cezaevinden çıkınca eğitim hayatım sona erdi. Suçum ise camiye gitmekti. Bu olaydan sonra benim eğitim hayatım sona erdi. İnşallah bu ülkede bundan sonra darbe olmayacaktır. Geleceğimiz için, gençlerimizin eğitimi için, daha temiz bir toplum ve Türkiye için ben canı gönülden 'evet' diyorum." ifadesini kullandı.

İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım da 12 Eylül 1980'den beri 30 yıl içinde bu milletin çekmediği çilenin kalmadığını kaydetti.
 
cihan



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,393 µs