En Sıcak Konular

KPSS skandalında çıkar ağı şüphesi güçleniyor

5 Eylül 2010 09:52 tsi
ÖSYM'deki KPSS skandalına Ankara'nın 'Fatoş Abla' olarak tanıdığı Fatma Ö.'nün, ismi de karıştı.

KPSS sorularını ÖSYM'den dışarı sızdırdığı iddia edilen Soru Hazırlama Komitesi Üyesi Gönül T. hakkında çarpıcı bir bilgiye daha ulaşıldı. Eşinin ÖSYM'de daire başkanı olduğu ileri sürülen Gönül T.'ye ait Benim Dershanesi'nin, Ankara'nın çok yakından tanıdığı Fatoş Abla lakaplı Fatma Ö.'nün ana hissedarı bulunduğu Anadolu Rönesans şirketinin olduğu ortaya çıktı.
 
KPSS'de kopya iddiaları sebebiyle savcılık ve emniyetin yürüttüğü soruşturmada ortaya çıkan bağlantılar, skandalın arkasında çıkar ilişkilerinin olduğu şüphesini güçlendirdi. Dershane işlettiği ve soruları ÖSYM'den çıkardığı iddia edilen Soru Hazırlama Komitesi Üyesi Gönül T.'nin Ankara sosyetesinin de çok yakından tanıdığı 'Fatoş Abla' lakaplı Fatma Ö. ile ilişkisi soru işaretlerini artırdı. Soruşturmayı derinleştiren savcılık, Gönül T.'ye ait "Benim Dershanesi'nin Fatma Ö.'nün ana hissedarı bulunduğu Anadolu Rönesans şirketine ait olduğunu belirledi. KPSS sorularının sızdırıldığının anlaşılmasından sonra ÖSYM'nin soru bankasındaki sorularının tamamen iptali gündeme geldi. Ayrıca soruları hazırlayan komite üyelerinin de değiştirileceği belirtiliyor.

1 milyona yakın memur adayının kaderini belirleyen KPSS skandalıyla ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu ve savcılık tarafından yapılan incelemelerde ilginç sonuçlara ulaşıldı. YÖK Denetleme Kurulu'na gelen ihbar mektubunda soruları sızdırdığı belirtilen ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan Gönül T.'nin KPSS eğitimi veren bir dershanenin sahibi olduğu iddia edilmişti. Mektupta Gönül T.'nin eşinin de ÖSYM'de daire başkanı olan Metin T. olduğu belirtilmişti. Savcılığın ulaştığı son deliller Gönül T.'nin sahibi olduğu Benim Dershanesi'nin Ankara sosyetesinde 'Fatoş Abla' olarak bilinen Fatma Ö. ile bağlantısını gözler önüne serdi. Vatan'ın haberine göre Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında 'Benim Dershanesi' ile 'Anadolu Rönesans Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri' şirketinin faaliyet adresleri aynı. Bir başka ifadeyle iki şirket de Konur Sokak No: 45 Kızılay-Çankaya'da. Gönül T., şirketin ortaklarından biri olarak görülüyor. Fatma Ö.'nün ana hissedarı olduğu şirketin sermayesi 1 milyon 500 bin TL. Diğer hissedarlar ise Bülent A., Emin A., Mutlu A. ve Sevengül S.

Edinilen bilgiye göre skandalın odağındaki isim Fatma Ö., önce bağlantıyı kabullenmedi. Durum belgelendiğinde ise suçu kabul etmediğini belirtti. Dershane ile bağlantısı sorulduğunda 'Benim böyle bir şirketim yok.' dedi. Bunun üzerine Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları gösterilince, "Ben bu belgeleri kabul etmiyorum. Benim böyle bir şirkette hissem yok. 2003 yılında Karanfil Sokak'ta bulunan yeğenlerime devrettiğim Fatoş Abla Rönesans Dershanesi vardı. Ama onunla da ilgim yok artık." savunmasını yaptı. Fatma Ö, Gönül T. ile bağlantısı ile ilgili sorulara ise "Benimle uğraşacağınıza cemaat okullarıyla uğraşın. Ben Gönül T.'yi tanımıyorum. Bu konunun benimle hiçbir ilgisi yok." karşılığını verdi.

zaman



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,190 µs