Karayılan'ın hedefi aslında Öcalan'dı | " /> Karayılan'ın hedefi aslında Öcalan'dı | "/>

En Sıcak Konular

Karayılan'ın hedefi aslında Öcalan'dı

5 Eylül 2010 09:47 tsi
Karayılan'ın hedefi aslında Öcalan'dı
PKK lideri Öcalan ile PKK'nın üst düzey yönetimi arasında tuhaf şeyler yaşanıyor.

İmralı ile ciddi sorunlar yaşayan PKK liderlerinden Murat Karayılan, "Devlet Öcalan'la görüştü, bunun üzerine ateşkes ilan ettik" sözüyle aslında Öcalan'ı örgüte şikayet etti ancak Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bunu referandum için istismar edince bir taşla iki kuş vurmuş oldu.

PKK lideri Öcalan ile PKK'nın üst düzey yönetimi arasında tuhaf şeyler yaşanıyor. İmralı'da verdiği mesajlar Kandil'de değiştiriliyor. PKK'yı yakından takip edenler bir süredir böyle bir sorunun varlığını fark ediyorlar. Öcalan'ın haberleşme imkanları kısıtlı. Örgütüyle arasındaki en büyük kanal avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşmeler. Fakat bir süredir avukatlarının bu mesajları Kandil'e doğru şekilde iletmediği kuşkusu ortaya çıkıyor. Bunun dışında İmralı ile Kandil arasında ciddi bir sorunun varlığı tespit ediliyor. O da Öcalan'ın verdiği mesajlar, Kandil'de süzgeçten geçirildikten sonra kitlelere ulaştırılıyor. Kandil'in politikalarına uygun mesajlar ön plana çıkarılıp, uygun olmayanlar gizleniyor. Hatta Öcalan'ın talimatları kitlelere tam tersi bir şekilde yansıtılıyor.

'BOYKOT' TAHRİFİ

Bunun son örneği referanduma ilişkin boykot kararıydı. Öcalan, "Boykotu kaldırın. Halkın önünü açın" talimatını verdi. Hatta 7 sayfalık bir de mektup yazdı. Öcalan orada boykot yerine yeni anayasa talebinin tartışmaya açılmasını öneriyor ve bu konu üzerinde yoğunlaşılmasını istiyordu. "Boykotu kaldırın" mesajının kitlelere "boykotu derinleştirin" şeklinde yansıdığı tespit edildi.

AVUKATLARINI KOVDU

Öcalan bunu fark etti. Bazı avukatlarının da değiştirilmesini talep etti. Öcalan'ın fark ettiğini Kandil'de fark etti. Tek yanlı alınan ateşkes kararının Öcalan tarafından da onaylandığı açıklandığı sırada PKK liderlerinden Murat Karayılan hemen meşhur "Devlet Öcalan'la görüştü" iddiasını gündeme getirdi. Karayılan örgüt tabanına Öcalan'ın bu kararları devletle işbirliği içinde aldığı imasında bulunuyordu. Yani hedefi devlet değil, aslında Öcalan'dı.

BİLEK GÜREŞİ

İmralı ile Kandil arasındaki bilek güreşini yakından takip edenler bu mesajı öyle okudu. Ancak Bahçeli'nin referandum için fırsat olarak görmesi, Kılıçdaroğlu'nun işin üzerine atlaması Karayılan'ın bir taşla iki kuş vurmasını sağladı. Devlet, Öcalan'la görüşüyor mu, devletin hangi birimi ne düzeyde temas kuruyor? Öcalan'la temas iki tarafı keskin bıçak gibi. PKK'nın kontrol ettiği kitle üzerinde etkisi olan isim tartışmasız olarak Öcalan. Kandil bunun bilincinde. O nedenle kimi zaman kendi kararlarını Öcalan'ın talimatı olarak iletiyor kitlelere. Öcalan'ın da haberleşme imkanı kısıtlı olduğu için kimi zaman iş işten geçtikten sonra farkına varabiliyor. Ki bu da Kandil'e ve Kandil'e iş sipariş edenlere yetiyor da artıyor bile.

BÖYLE ÇARPITILDI

3 Eylül Cuma günü Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesini yayınlayan "Fıratnews" isimli internet sitesine iki farklı açıklama düştü. İlkinde Öcalan'ın, "Benimle görüşen heyet, sivil kişilerden oluşuyor" dediği yer alıyordu. Ancak tırnak içi ifadelere bakınca böyle bir ifade gözükmüyordu. Öcalan, "Buraya ilk getirildiğim dönemler askeri heyet, bir süre benimle diyaloga geçti, bir süre görüştüler ardından görüşmeler aniden kesildi. Ve bir daha uzun süre görüşme olmadı, buna bir anlam veremedim. Şimdi de benzer bir durum yaşanabilir" ifadesini kullanıyordu. Bunun hiçbir yerinde sivil ibaresi yoktu. Daha sonra aynı sitedeki mesaj değişti ve "Öcalan: Görüşmeler devam ederse rol alabilirim" şeklini aldı. Orada kendisiyle siyasilerin temas kurduğu şeklinde bir ibare yoktu. Öcalan'ın mesajlarıyla ilgili iki metin var. Biri Öcalan'ın mesajları diğeri ise Kandil'in Öcalan'ın mesajları diye kitlelere açıkladığı kendi politikaları.

yenişafak



Bu haber 1,176 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs