En Sıcak Konular

Demirtaş, Başbakanı tur operatörüne benzetti.

4 Eylül 2010 14:11 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı mitingini değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmanın bir siyasetçinin bu zamana kadar yaptığı içeriği en boş konuşma olarak tarihe geçtiğini ifade eden Demirtaş, Başbakanı tur operatörüne benzetti.

BDP’nin İzmir mitingine katılmak üzere Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla İzmir’e giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DİYARBAKIR HALKI İLE ALAY ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı mitingde Diyarbakır halkı ile alay söyleyen Demirtaş, “Diyarbakır mitingiyle ilgili kimsenin bir beklentisi kalmamıştı. Başbakanda bunu doğrular bir nitelikte miting gerçekleştirdi. Herhalde bir siyasetçinin bir başbakanın Diyarbakır’da yaptığı içeriği boş bir konuşmaydı. Tarihe böyle geçmiş oldu. Tabi Sayın Başbakan tur operatörü gibi. 63 milletvekili, 7 bakan ve beraberinde çevre illerden aldığı binlerce kişiyle birlikte mitingden öte Diyarbakır’a bir tur düzenlemiş oldu. Aynı zamanda kendisi tur operatörü rehberi gibiydi. Diyarbakır’ın tarihi, turistik yerlerini Diyarbakırlılara anlattı. Diyarbakır’ın tanınmış şahsiyetlerini Diyarbakır halkına anlattı. Diyarbakır’ın halkıyla alay etmektir bu. Herhalde Diyarbakır halkı sayın Başbakan’a referandumda bunun cevabını verecektir“ dedi.

HALK MÜZE OLMASINI İSTİYOR

Gazetecilerin “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitingde Diyarbakır Cezaevi’nin yakılacağını açıkladı bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?“soru üzerine açıklamalarda bulunan Demirtaş şunları söyledi; “Diyarbakır halkı dün akşamdan bu yana davul zurna ile mahallelerinde kutlamalar yapıyor.

Çok şükür diyorlar Başbakan Diyarbakır’a yeni bir cezaevi yapıyormuş. 7 bakan, 63 milletvekili getirdi ve Diyarbakır’a yeni bir cezaevi yapma müjdesi verdi. Diyarbakırlılar bunu dün geceden beri kutluyor uyuyamıyorlar. Fakat Diyarbakır cezaevini Diyarbakır halkı yıktırmaz. Orası müze olsun diye Diyarbakır halkı ısrar ediyor. Orada işkence görmüş insanlar Diyarbakır cezaevinin müze olmasını istiyor. Yeni cezaevi yapılarak değil cezaevi boşaltılarak oradaki insanlar tahliye edilerek olması gerekir."

TAVRIMIZ DEĞİŞMEDİ

Bir basın mensubunun “Mitingin ardından referandumda tavrınızda bir değişiklik oldu mu?" sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Zaten bir beklentimiz yoktu. Başbakan gelse orada ağzıyla kuşta tutsaydı bizim boykot tavrımıza bir esneme olmayacaktı. Başbakanın ağzıyla kuş tutma niyeti de yoktu zaten" diye konuştu.

BEKLENTİMİZ YOK

Başbakan Erdoğan’dan hiçbir beklentilerini olmadığını ifade eden Demirtaş konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sayın Başbakandan hiçbir beklentimiz yok. Ama en azından halkın barışa ilişkin beklentileri ve talepleri vardı. Biliyorsunuz bir ateşkes dönemi 20’sinde ateşkesin son bulma ihtimali var. Buna dönük mesajlar bekliyordu herkes. Bu biraz siyaset üstü bir konudur. Diyarbakır halkı ve bizde bunu bekliyorduk. Bununla ilgili çağrısı ve yaklaşımı olabilirdi. Barışa yönelik daha ciddi ve daha somut mesajlar verebilseydi çok daha anlamlı olabilirdi."



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    37,559 µs