En Sıcak Konular

Etnik vampirler: Kanınız ne olursa olsun ‘0’sınız!

0 0 0000 00:00 tsi
Etnik vampirler: Kanınız ne olursa olsun ‘0’sınız! Bir grup bilim adamı bir kan grubunu başka kan gruplarına dönüştürmeyi başardı! İster A, B ya da AB kan grubuna sahip olun ‘0’a dönüşebileceksiniz… İyi yönü şu; bu kan grupları sadece kendi gruplarına kan verebilirken, ‘0’, h

Uluslararası bir araştırma ekibi, bir kan grubunu diğerine dönüştüren yönem keşfettiler. Kopenhag Üniversitesi’nden Prof. Henrik Clausen başkanlığındaki bu bilim adamları; A, B, ve AB grubu kanları nasıl 0 grubuna dönüştürdüklerini de açıkladılar.

Bu keşfin işlevsellik kazanmasından sonra ortaya çıkacak en olumlu yanı, kan arama süreçlerini kısaltacak olması ve kan bulamama sorununu ortadan kaldırma potansiyeline sahip olması.

Çünkü diğer kan grupları yalnız aynı grup kana sahip insanlara verilebilirken, 0 grubu- genel verici-olarak her kan grubuna verilebiliyor. Farklı bir kan grubu verilen insanlar, bağışıklık sisteminin gösterdiği reaksiyon sonucu ölüme kadar varan tehlikelerle karşılaşıyorlar.

Hitler’in kemikleri…

Kuşkusuz kanla ilgili tüm çalışmalar dikkatli yürütülmek zorunda. Kişiler kadar ülkeler de bu meseliyi ciddiye alıyorlar ve milli güvenlik sorunu olarak değerlindiriyorlar. Nitekim, Türkiye’de yaşanan büyük deprem sırasında Amerikalılar tarafından alınmak istenen kanlar ve Türkiye’yi uzun süre meşgul eden Babuna Vakası sırasında da yabancı ülkelere gönderilenr kan örnekleri büyük tartışmalara yol açmıştı.

Şimdi tek bir “kandan” olma yönünde atılan bu henüz acemi adım muhtemelen benzer tartışmaları da gündeme getirecek gibi. Ari ırk felsefesinden çok çekmiş dünya bu sefer ideolojik değil ama bilimsel bir çatışmanın alanı olabilir.

Keza, günümüz dünyasında etnik yani “kan bağı”na bağlı tartışmaların hatta savaşların ciddi problem yarattığı anımsandığında, bu yeni buluşun “farklı” kullanım alanlarının bulunması ihtimali düşündürücü olacak.

Herkesin aynı kandan olduğu bir dünya fikri parlak gibi dursa da, neden farklı kan gruplarından yaratıldığımız sorusuna da bir yanıt bulmak gerekiyor. Örneğin… Kan yoluyla bulaşan-modern zaman hastalığı AIDS’i gibi-hastalıklar bu yeni dönüşümden acaba nasıl etkilenecekler?
www.iyibilgi.com



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,779 µs