En Sıcak Konular

Öcalan: Boykot derinleştirilmeli!

3 Eylül 2010 15:48 tsi
Öcalan: Boykot derinleştirilmeli! PKK elebaşısı Abdullah Öcalan, boykotun aktifleştirilmesi ve derinleştirilmesi gerektiğini söyledi...

İmralı Adası’nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan, avukatları aracılığı ile gönderdiği mesajda, devletin kendisiyle görüştüğü iddiasını tekrarlayıp, “Benimle görüşen heyet, sivil kişilerden oluşuyor” dedi.

Abdullah Öcalan’ın, avukatlarıyla çarşamba günü yaptığı görüşmenin ardından, PKK'ya yakın internet siteleri teröristbaşının verdiği mesajları yayımlayamaya başladı. Bu internet sitelerinde yazılanlara göre Abdullah Öcalan bu görüşmede de yine sağlık sorunlarını gündeme getirdi, “Bu nefessizlik durumundan öteye, üzerime yüklenen siyasi sorumluluk, baskı beni daha çok zorluyor” ifadesini kullandı.

SİVİL HEYET GELİYOR

Abdullah Öcalan, kendisiyle sivillerin görüştüğünü belirterek, “Benimle görüşen heyet, sivil kişilerden oluşuyor. İlk dönemler benimle görüşenler askeri heyetti, şimdiki heyet sivil bir heyet” dedi. Kendisiyle son dönemde yapılan görüşmeleri, İmralı Adası'na getirildiği ilk dönemdeki görüşmelere benzettiğini anlatan Abdullah Öcalan, “Buraya ilk getirildiğim dönemler askeri heyet, bir süre benimle diyaloga geçti. Bir süre görüştüler, ardından görüşmeler aniden kesildi. Ve bir daha uzun süre görüşme olmadı, buna bir anlam veremedim. Şimdi de benzer bir durum yaşanabilir. Bilemiyorum Hükümetin son açıklamalarına bakılırsa aniden kesilebilir” dedi.

“ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NDAN GERİDE”

Hem devletin hem de PKK'nın sorumluluğu kendisine yüklediğini ve bunu iki hafta daha taşıyabileceğini söyleyen Abdullah Öcalan, “Gelişme olursa rolümü oynarım. Ama Başbakan Erdoğan’ın son dönemdeki çıkışlarına baktığımda hayrete düşüyorum, Kılıçdaroğlu’ndan bile geri konuşuyor” dedi.

Avukatlarına “Bir taraftan görüşüyorlar, diğer taraftan niye böyle yapıyorlar” dediği belirtilen Abdullah Öcalan, Başbakan Erdoğan'ın milliyetçi söylemleri geliştirdiğini ve milliyetçiliği körüklediğini söyledi. Bu yaklaşım tarzının herkese kaybetiridğini ileri süren Öcalan, “Böyle kısa vadeli hesaplarla sorunu nasıl çözecek? Bu son konulara ilişkin açıklamalarına bakıyorum, oldukça hayrete düşüyorum. Böyle ucuz yaklaşımlarla çözüm gelişmez, milliyetçi söylemlerle olmaz” diye konuştu.

 “BOYKOT DERİNLEŞTİRİLMELİ”

Abdullah Öcalan, avukatlarıyla görüşmesinde referandumda boykot fikrini desteklemenin yetmeyeceğini belirterek, boykotun aktifleştirilmesi ve derinleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ortaya attığı ‘demokratik özerklik’ konusunun yanlış boyutta tartışıldığını ileri süren Öcalan, “Bizim koyduğumuz demokratik özerklik projesi, etnisiteye ve coğrafi sınırlara dayanmıyor. Bizim ortaya koyduğumuz demokratik özerklik modeli demokrasiye dayanıyor. Örneğin Hatay’da da, Adana’da da bir demokratik özerklik kurulabilir. Bahsettiğimiz demokratik özerklik sadece Kürdistan’a ilişkin değil, Ege, Karadeniz, Orta Anadolu’ya da ilişkindir. Tartışmalar bunun üzerinden gelişmelidir” dedi.



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,028 µs