En Sıcak Konular

MHP'den 4 EVET istifası daha...

3 Eylül 2010 14:38 tsi
MHP'nin referandum için HAYIR kararına tabandan tepkiler gelmeye devam ediyor...

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 3 belediye meclis üyesi ve eski belediye başkan adayı, Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Önsen beldesinde referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı. 4 MHP'li partilerinden de istifa edeceklerini duyurdu.

Önsen Beldesi'nin MHP'li meclis üyelerinden Osman Turunç, Doğan Özyürek, Enes Kirik ve eski belediye başkan adayı Duran Uğurlu, 12 Eylül'de anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda, partilerinin aksine 'evet' oyu vereceklerini söyledi. Aldıkları kararla ilgili açıklamada bulunan MHP'li meclis üyelerinden Osman Turunç, partilerinin milli duygulara karşı uzak davranmasının kendilerini etkilediğini belirtti. MHP'nin sivil anayasaya karşı çıkmasının kendilerini yaraladığını dile getiren Turunç, "Milliyetçi bir duyguya sahip insanın böyle davranmasını da bir türlü anlayamadık." dedi. Anayasa paketinde yer alan maddelerin kazanımlar sağlayacağının altını çizen Turunç, 'evet' kararı almalarında, HSYK'nın hâkim ve savcılar üzerindeki baskıcı tutumunun da etkili olduğunu kaydetti. Turunç, "Adalet için, devlet içindeki çürüklerin temizlenmesi için, geleceğimiz için, Türkiye'nin önünü açmak için 'evet' diyoruz." şeklinde konuştu.

Meclis üyelerinden Doğan Özyürek de MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli'nin milliyetçi kelimesinin altındaki manaları iyi öğrenmesi gerektiğini ileri sürdü. MHP'nin, daha önce başörtüsü konusunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyanlarla işbirliği yapıp, onların değirmenine su taşıdığını savunan Özyürek, partinin üst yönetiminin birlik ve beraberliği bozmak isteyen art niyetli kişilerle ortak hareket ettiğini dile getirdi. Bu hareketleri benimsemediklerini aktaran Özyürek, ülkenin faydasına olan bir meselede, düşünmek ve ön yargılı olmamak gerektiğini ifade etti. Bahçeli ve üst yönetimin 'hayır'larına karşı 'evet' dediklerini söyleyen Özyürek, kısa sürede de partiden istifa etmeyi düşündüklerini açıkladı.12 Eylüldöneminde askerlik vazifesini yaptığını ve o dönemde birçok olaya tanık olduğunu anlatan MHP'li eski belediye başkan adayı Duran Uğurlu, referandumda oyunun renginin evet olacağına vurgu yaptı. 'Evet' diyen bir diğer isim Enes Kirik de Devlet Bahçeli'nin bebek katilleriyle aynı çizgide yürüdüğünü öne sürdü.

CİHAN



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs