En Sıcak Konular

Yargıtay üyelerine büyük tepki

3 Eylül 2010 13:09 tsi
Yargıtay üyelerinin skandal ses kayıtlarına tepkiler dinmek bilmiyor...

2 Eylül 2010 günü yapılacak referandumdan "hayır" sonucu çıkması için, "Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a çok ihtiyaç var." dediği ileri sürülen Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan ve diğer üyelerin skandal ses kayıtlarına tepkiler dinmek bilmiyor. Balıkesir'de 154 sivil toplum kuruluşunun biraraya gelerek oluşturduğu Sivil Güçler Birliği'nin dönem sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, olayın Türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

Referanduma sekiz gün kala Türkiye, üç yüksek yargıcın internete düşen skandal itiraflarıyla sarsıldı. Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Uluç ve Üye Aktan ile 10. Hukuk Dairesi Üyesi Fatih Arkan olduğu iddia edilen şahıslar, referandumda "hayır" çıkması için teröristbaşına çok ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Av. Şahin, yüksek yargı üyelerinin halk oylamasından "hayır" çıkması için teröristbaşına bel bağlamasının, Türk yargısının hangi zihniyetin elinde olduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Bu zihniyetin mutlaka değişmesi gerektiğini belirten Şahin, "Bu değişklikliğin yapılabilmesi için referandum öncesi bir kez daha anlaşıldı. Bizler Türkiye'de adalet reformu yapılması gerekir, Danıştay, Yargıtay gibi üst kurullara hakim zihniyetin millet iradesine, milleti temsil eden bir noktaya gelmesi gerekir diye ısrarla söylüyoruz. Bunun için 'evet' oyu kullanacağımızı deklare etmiştik. Adalet dağıtması gereken insanların, cübbeleriyle birlikte bu kurumların içinde bu tip konuşmalar yapması güvenilirliklerini yok ediyor." dedi. Bu kurumlarda adalet, insan hak ve özgürlükleriyle demokrasi gibi konular konuşulması gerektiğini aktaran Mehmet Birol Şahin, tersine politika yapar hale geldiğini kaydetti. Son ses kayıtlarıyla işin iyice çığırından çıkarılarak bir teröristten medet umar konuşmalar yapılmasının çok çirkin olduğunu vurgulayan Sivil Güçler Birliği Dönem Sözcüsü Şahin, "Bir hukukçu ve sivil toplum kuruluşları olarak bu olayı kınıyoruz. Umuyoruz ki adaleti bu derece güven bunalımına sokan bu zihniyetten, 12 Eylül'de milleti temsil ve adaleti temsil eden, adalet kaygısı güden bir yapıya kavuşuruz." şeklinde konuştu.

Bastırdıkları 500 bin adet broşürün Balıkesir merkez ve ilçelerinde dağıtıldığını dile getiren Av. Şahin, bunlarda çok tartışılan HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin mevcut durumu ve yapılacak değişikliklerin ayrıntılarıyla anlatıldığını söyledi. Vatandaşların bu durumdan çok memnun olduğunun altını çizen Şahin, şöyle devam etti: "Çünkü halkımıza eskiyle yeniyi anlattık, bilgi sahibi oldular ancak bazı siyasi partiler, bu çalışmalarımızdan büyük rahatsızlık duyuyor. Önümüzdeki referandumda her vatandaşımıza ısrarla şunu söylüyoruz: Bu bir seçim değil. Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun siyasi geleceği için oy kullanmayın. Çocuklarınızın, torunlarınızın, ülkenizin ve kendinizin geleceğiniz için oy kullanın."

cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs