En Sıcak Konular

Bakan Akdağ: İradenizin üzerine ipotek koydurmayın

3 Eylül 2010 12:40 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP'nin referandumu boykot kararına karşı vatandaşı, iradesinin üzerine ipotek koydurmamaya çağırdı.

Bakan Akdağ, 'Referanduma evet' mitingleri kapsamında memleketi Erzurum'un Hınıs ilçesinde destek aradı. Helikopterle ilçeye gelen Bakan Akdağ'a, Erzurum Milletvekili Sadettin Aydın da eşlik etti. Daha sonra Hınıs Cumhuriyet Meydanı'na geçen Bakan Akdağ, burada halka seslendi. Konuşmasında, halkın, BDP'nin boykot kararına karşı çıkmasını isteyen Bakan Akdağ, "Demokratik hakkınızı kullanıp sandığa gidin. Sandığınıza sahip çıkın. İradelerinizin üzerine ipotek koydurmayın." dedi.

12 Eylül'de vatandaştan sandığa giderek 'evet' oyu kullanmalarını isteyen Bakan Akdağ, "Adına barış ve demokrasi diyen BDP'nin referandumda halkı sandıktan uzak tutmasını demokrasi ve barışla bağdaştıramıyorum. Biz bir 12 Eylül şafağında korkuyla uyanmıştık. Bu 12 Eylül günü sandığa gidip 'evet' demeliyiz. Ülkede akan kan durmalı, kardeş kavgası bitmeli. Bunun için, birlik beraberlik içerisinde yaşayabilmemiz için 12 Eylül'de 'evet' demeliyiz. Sandığa gitmemek, sandığı boykot etmek darbecilerin ekmeğine yağ sürmektir. Bu millet, darbecileri unutmadı. Bu millet, Mamak cezaevlerini, Diyarbakır cezaevlerini unutmadı. Bir daha bu tür cezaevlerin olmaması için sandıkta 'evet' demeliyiz." diye konuştu.

Bu arada, Bakan Akdağ konuşurken bir vatandaş 'sayın bakanım akan kan dursun' şeklinde seslendi. Bunun üzerine Akdağ, "Bu ülkede kardeş kanı döken haindir. Akan kanı durdurmanın birinci şartı bu ülkede kardeşlik duygusunu yükseltmektir. Kim bu ülkede Kürt milliyetçiliği yapıyorsa yanlış yapıyordur. Kim Türk milliyetçiliği yapıyorsa o da yanlış yapıyordur. Biz ırkçılığı ayaklarının altına almış bir milletiz. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bu kardeşliğimizi de kimse ortadan kaldıramayacak. Bu memleket üzerinde kardeşçe yaşıyoruz. Kim bu memleket üzerinde kardeşine kurşun sıkıyorsa hainlik yapıyordur." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Akdağ, miting sonrası ise bir kahvehaneye geçerek, basına kapalı olarak eşrafla bir araya geldi.

cihan



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs