En Sıcak Konular

Adnan Polat'tan olay açıklamalar!

3 Eylül 2010 11:03 tsi
Adnan Polat, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendileri hakkında başlatılan çirkin kampya içinde bomba sözler söyledi...

Adnan Polat, NTV Spor kanalında canlı yayına katılarak, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Galatasaray Başkanı, çirkin kampanyalardan söz etti, “Uzakdoğuda küçük kızlarla beraber oluyormuşum. Adnan Sezgin’le de, Rusya’da alem yapmışız. Bunları kanıtlasınlar” dedi.

İşte bomba açıklamalar...

Özellikle UEFA Avrupa Ligi ile Spor Toto Süper Lig'de alınan kötü sonuçlara değinen Adnan Polat, ''Avrupa'dan elenmemizin ve lige kötü başlamamızın sebebi, transferlerin gecikmesi değil, önemli oyuncuların sakatlanmasıydı. Hiç sakatlanmayan Cana geldi sakatlandı. Pino sakatlandı. Çağlar ameliyat oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Mehmet Batdal koşarken ayak tabanı yırtıldı ve 2 ay yok. Misimovic ve Insua dışındaki transferler zamanında yapıldı'' dedi.

Galatasaray'da 6 yıl başkan yardımcılığı görevi yaptığını ve bu sürede 4 şampiyonluk yaşadığını aktaran Adnan Polat, 2 senelik başkanlık döneminde ise ligi 3. ve 5. olarak bitirdiklerini hatırlatırken, şunları söyledi:

''Biz son 2 senede gereken yatırımları yaptık. Şimdi, (Başkan mazeret üretiyor) diyebilirler. Evet biz başarısız olduk. Başta ben olmak üzere, Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Adnan Sezgin ve teknik heyet bunun sorumlusu. Birinci sorumlu da benim. İki sezon önce defansta sakatlıklar yaşadık, geçen sene forvet hattında sıkıntı yaşadık. İki transfer gecikti diye elenmedik biz Avrupa'dan. Takımımız o zaman da yeterliydi. Son saniyede bir gol atılıyor ve gol oluyor. Futbolda bazen akıl sır ermeyen konular da var. Çok enteresan şeyler olabiliyor. Mazerete gerek yok. Biz 2 sene başarısız olduk. Sorumlusu da benim. Bu sene kötü başlamamıza rağmen iyi bitireceğimize inanıyorum.''

-RIJKAARD'A YENİ SÖZLEŞME ÖNERECEĞİM''-

Adnan Polat, Galatasaray yönetimi olarak yeni bir teknik adamı hiç düşünmediklerini aktarırken, Frank Rijkaard'a yeni sözleşme önereceğini ifade etti.

Hollandalı çalıştırıcıya nisan ayında 2 yıllık yeni kontrat önerdiğini, ancak ''Önce mevcut kontratımdaki paramı hak edeyim, sonra yeni sözleşme konuşuruz'' yanıtı aldığını anlatan Polat, ''Eğer kabul ederse, ne olursa olsun Rijkaard'ın sözleşmesini uzatacağım. Bizim gündemimizde başka teknik direktör yok. Önemli projelerimizi yakın zamanda tamamlıyoruz. Futbolla ve Rijkaard'la daha yakından ilgilenmeye başlayacağım'' diye konuştu.

Takımda transferlerin tamamlandığını vurgulayarak, ''Şu andan itibaren Rijkaard hiçbir şey söyleyemez. Arzu ettiği tüm futbolcular alındı. Bana da memnuniyetlerini ilettiler'' diyen başkan Polat, ''Ben de hep yanlarında olacağım. Mevcut takımımızla şampiyon olacak gücümüz var. Bizim iyi bir takımımız var. Şanssız bir dönem oldu. Hepimiz çok üzüldük. Milli maç arasından sonra Mehmet Batdal dışında sakatlarımız hazır olacak. Takımımız psikolojik olarak hazır. Transferlerimiz tamam. İhtiyacımız olan, taraftarımızın stadımızı rakipler için cehenneme çevirmesi. Zaman zaman protesto yaptılar ama daha aklı selimle davranıp, takımlarını her şartta desteklemeleri lazım. Belki kazanılacak maç bile kaybedilebiliyor. Takımı psikolojik olarak çökerterek bir yere varılamayacağının bilinmesi lazım. Taraftar Galatasaray'ın ruhudur'' ifadelerini kullandı.

-''ADNAN SEZGİN'İ KURBAN İLAN ETTİLER''-

Adnan Polat, alınan kötü sonuçların ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'e olan desteğini bir kez daha yinelerken, ''Adnan Sezgin'i kurban ilan ettiler, kellesini istiyorlar. Her şeyine kefil olduğum birinden niye ayrılayım? İki senedir saldırıyorlar ona. Ben dedim ki, Adnan Sezgin'in attığı her adımın arkasına imzamı atarım. Bunun üzerine de Adnan Sezgin'in bir sır bildiği ve bana şantaj yaptığı iddiasını ortaya attılar. Bu ayıptır. İnsanlar Adnan Sezgin'in yakasından düşsün. Başarısızlık varsa hepimizin'' cümleleriyle, tepkisini dile getirdi.

''Galatasaray meteliğe kurşun atarken, 4 senede milyar dolarlık projelere geçti. Gelecek seçimlerde 4-5 başkan adayının çıkmasını bekliyorum. Bu da bizim ne kadar iyi işler yaptığımızın göstergesi'' ifadelerini kullanan Adnan Polat, şunları söyledi:

''Eğer sürdürülebilir bir sportif başarı istiyorsanız, mali ve idari olarak sağlam bir bünyeye ihtiyaç var. Eğer bankalar, tüm yönetim kurulu üyeleriniz kefil olmasına rağmen size kredi açmıyorsa, transferlerde muhatap kulüpler sizden banka teminatı istiyorsa, herhangi bir otel kamp için takımınızı kabul etmiyor, takımın seyahati için özel uçak istediğinizde havayolu şirketi bunu vermiyorsa, sportif anlamda başarı zordur. Bunlar oldu. Dört sene evvelki durum buydu. Yapısal değişim gerekliydi. Galatasaray karanlık bir tünelden çıkmıştır. Şirket birleşmemiz tamamlanmak üzere, stadımız bitmek üzere, Riva arazimizin her şeyi hazır. Bana göre Galatasaray'ın en tarihi günlerini yaşıyoruz. Sadece bu birleşme 10 şampiyonluğa bedeldir. Galatasaray'ın önü açılmıştır. Tabii ki mali olarak hala rahat değiliz. İki yıl sonra pozitif nakit akışına geçeceğiz.''

Türk Telekom Arena stadının Galatasaray'a sağlayacağı katkıya değinen Polat, ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin 7 yıldır kullandığı stadından her sene, kendilerine göre 30 milyon dolar fazla gelir elde ettiğini belirtirken, ''Futbol olarak bizden fazla şampiyonluk elde edemediler ama mali olarak daha fazla gelir elde ettiler. Şimdi bu fark kapanacak. Bizim 4 sene evvel 70 milyon dolar yıllık gelirimiz vardı, şimdi 184 milyon dolar oldu. Hedefimiz de 250 milyon dolar. Avrupa'daki büyük kulüplerle yarışacaksak ve sürekli başarı istiyorsak, ekonomik olarak sağlıklı bünyeye muhakkak kavuşmamız lazım. Futbol, buz dağının görünen kısmı, altındaki yapıyı sağlamlaştırmazsanız, erir gider. Önce binanın temelini sağlamlaştırıp, daha sonra cephesini, vitrinini yapalım. Futbol Galatasaray'ın görünen yüzüdür'' diye konuştu.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,112 µs