En Sıcak Konular

Kömür almanın şimdi tam zamanı!

3 Eylül 2010 11:01 tsi
Kömürün tonu 380 liraya kadar düştü, şimdi kömür almanın tam zamanı...

Kömürün tonunun 380 liraya kadar düştüğü ve almak için en uygun zaman olduğu bildirildi. Yaz ayları ve Ramazan ayı nedeniyle satışların durma noktasına geldiği ve talebin dibe vurduğu kömür piyasasında fiyatlar da düşüşe geçti.

Fiyatların düşmesine rağmen istediği satışı bir türlü gerçekleştiremeyen firmalar, düzenledikleri çeşitli kampanyalarla Ramazan Bayramı, okul alışverişi ve kış hazırlıklarına yoğunlaşan vatandaşlara, kömür alış verişini kış aylarına bırakmamaları çağrısında bulunuyor.

Bir firma ise her 1 tonluk kömür satışı için çekiliş hakkı verdiği müşterilerinden birine son model bir araba hediye ederek satışlarını artırmayı hedefliyor. Kış aylarında ithalat sıkıntısı nedeniyle kömürde fiyat artışları yaşanabileceği uyarısında bulunan firmalar, bugünlerde tonu 380 liraya kadar düşen kömürü almak için en uygun zaman olduğunu belirterek, tüketiciye elini çabuk tutma çağrısında bulunuyor. Konya'da kurulu bir firmanın sahibi

Erol Kurşun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıllara göre satışlarında yüzde 50'ye varan azalma yaşandığını söyledi.

Doğalgazın bir çok ilde olduğu gibi Konya'da da yaygın olarak kullanılmaya başlanmasıyla bireysel tüketicilerin ve sitelerin doğalgazı tercih ettiğini ifade eden Kurşun, kömür satışlarında geçmişi mumla aradıklarını bildirdi.

Her yıl yaz aylarında yaşanan hareketliliği bu yıl yaşayamadıklarını vurgulayan Kurşun, ''Kömür satışlarındaki hareketlilik Mayıs ayında başlar ve Ekim ayı sonuna kadar devam ederdi. Ancak bu yıl Eylül ayına girdiğimiz şu günlerde hala bir hareketlilik yok. Durgunluğun Ramazan sonrası aşılmasını umut ediyoruz'' dedi.

YÜZDE 10 ARTIŞ

Talebin azalması nedeniyle kömür fiyatlarında düşüşler olduğunu ve kömür almanın tam zamanı olduğunu dile getiren Kurşun, şunları kaydetti:

 ''İthal ile yerli karışımı olan ve paçalı diye tabir edilen sobalık kömürü tonu 380-400 lira arasında satıyoruz. Daha çok site ve apartmanlarda tercih edilen kaloriferlik ithal Sibirya kömürünün tonu ise 500-600 lira arasında değişiyor. Geçen yıla göre fiyatlarda yüzde 10'luk bir artış var. Ancak ithalatçı firmaların anlaşmaları nedeniyle yaşanabilecek sıkıntının önümüzdeki günlerde fiyatları daha da artıracağını düşünüyoruz. Kış aylarında fiyatlarda ortalama yüzde 20'lik bir artış bekliyoruz.'' 



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs