En Sıcak Konular

'Darbe anayasası değişmeli hatta yok olmalı'

3 Eylül 2010 10:37 tsi
'Darbe anayasası değişmeli hatta yok olmalı' 12 Eylül'de yapılacak referanduma sayılı günler kala sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri oylarının rengini bir bir açıklıyor. Yazar Adalet Ağaoğlu da bu isimlerden biri.

Anayasa paketini amaçları ve içeriği bağlamında olumlu gören Ağaoğlu, darbe ve darbecileri önleyecek maddelere sıcak bakıyor. Darbeciler eliyle hazırlanan anayasalardan dert yanan Ağaoğlu, referandumda oyunun 'evet' olacağını kaydederek "Bu darbe ürünü anayasa artık değişmeli hatta yok olmalı." dedi.
 
Anayasa reformunu Cihan'a değerlendiren Yazar Adalet Ağaoğlu, darbe kurumları ile kurallarına her zaman ve zeminde karşı çıktığını, çıkmaya da devam edeceğini dile getirdi. Adalet Ağaoğlu, anayasanın tamamının TBMM tarafından yeniden ele alınması gerektiğini vurgularken, "Referandumu önümüze koyan iktidardan alacaklıyız. Sözünü ettiğim elbette yeni bir anayasa. Bakın ben anayasa değişikliği kabul edildiği takdirde noksan olan her ne ise yolunda gitmeyen her ne ise artık onu isteyebileceğim. 'Evet' kararı önümüzü açacak. Sivil ve yeni bir anayasanın peşini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Sivil anayasa umudunu her zaman koruduğunu, korumaya da devam edeceğini belirten Ağaoğlu, bu anlamda reform paketini bir adım olarak gördüğünün altını çizdi. Sivillerin senelerce askeri mahkemelerce yargılandığından yakınan ünlü yazar, "Bu yargılama biçimi mutlak suretle kaldırılmalı. Bir de muhalefet devamlı iktidarı hedef alıyor. Fakat darbe anayasasına karşı kayıtsız kalıyor. Hâlbuki bu anayasada tenkit edilecek o kadar çok madde var ki. Bugüne kadar 40 madde yenilendi. Hepsi sessiz sedasız geçti gitti de burada kıyamet kopuyor. Anlamak mümkün değil." yorumunu yaptı.

Adalet Ağaoğlu, darbeyi önleyecek, birey haklarını öne alıp milli iradeyi öne koyacak bir anayasa yapılmasının zaruret olduğunu da sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,716 µs