En Sıcak Konular

Belirsizlik memur atamalarını durdurdu

3 Eylül 2010 08:31 tsi
ÖSYM, KPSS'nin iptal edilip edilmeyeceğini açıklayana kadar memur atamaları durduruldu.

ÖSYM’nin KPSS sınavı hakkında vereceği karara kadar memur atamaları bekletilecek. Sınavın iptalinin gündeme gelmesi halinde ise memur atamalarının nasıl yapılacağı merakla bekleniyor. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı  memur atamalarının da beklemede olduğunu açıkladı.

BEKLEMEYE ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya iddiaları nedeniyle öğretmen atamalarını erteledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dışında birçok kamu kurum ve kuruluşu da memur ataması yapmayı planlıyordu. Kamu kurum ve kuruluşlarının memur atanması ile ilgili işlemleri askıya alacakları belirtiliyor. Özellikle müfettiş ve uzman yardımcısı alımı yapacak kurumların bu atamaları durduracakları belirtiliyor.

ASIL ATAMALAR KASIM’DA

Devlet Personel Başkanlığı, birçok kamu kurum ve kuruluşlarına memur atamalarını Kasım ayında yapacak. DPB, kamum kurumlarından memur taleplerini 1 Eylül’den itibaren toplamaya başladı. Kasım ayına kadar KPSS sınavı ile ilgili durumun netleşmemesi halinde 2010 yılında atamaların yapılamayabileceğine dikkat çekiliyor.

GÖZLER 26 EYLÜL’DEKİ SINAVDA

KPSS lisans sınavındaki kopya iddialarının ardından gözler 26 Eylül’de yapılacak sınavı çevrildi. 26 Eylül’de ortaöğretim ve ön lisans mezunları için KPSS sınavı yapılacak. Bu sınavdaki kopyaya karşı tedbir alınıp alınmadığı merak ediliyor.

"Sorular mail yoluyla geldi" itirafı

KPSS'deki kopya iddialarıyla ilgili olarak sorgulanan Baki Saçı, kopyayı itiraf etti. Soruların mailine, tanımadığı bir kişi tarafından "sana bir hediyem var" başlığıyla sınavdan önce gönderildiğini kabul eden Saçı, "Kimseye para vermedim, kimseye soruları vermedim" dedi.

KPSS'deki kopya iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen şüpheli Baki Saçı, soruların sızdırıldığı iddialarını doğruladı. Bilişim polisi tarafından sorgulanan Baki Saçı ifadesinde "Tanımadığım bir kişi tarafından sorular mailime geldi. Önce inanmadım, sildim. Başka bir arkadaşımda da aynı soruları görünce doğru olduğunu düşündüm. Bu sorulara çalışarak sınava girdim" dedi.

KİMSEYE SORULARI DAĞITMADI

İfadesinde, sorular karşılığı herhangi bir kamu görevlisine veya başka birine para ödediği iddialarını kabul etmeyen Saçı'nın, kimseye de soruları dağıtmadığını söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edilen Saçı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre savcılığın Baki Saçı'nın ifadesinden önce arkadaşı Mustafa Sarının da ifadesine başvurduğu öğrenildi. Savcılık yetersiz delil sebebiyle Baki Saçı da olduğu gibi Mustafa Sarıyı da serbest bıraktı.

Öğretmen açığı ücretli öğretmenlikle çözülecek    

KPSS'de kopya iddiaları üzerine durdurulan öğretmen atamaları ve oluşan öğretmen açığına MEB ara bir çözüm buldu: Ücretli öğretmenlik...

Milli Eğitim Bakanlığı KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili durum netleşinceye kadar 31 Ağustos 2010'da yapılması planlanan öğretmen atamalarını ertelemişti. Yeni eğitim-öğretim yılının 20 Eylül'de başlayacak olması ve durumun bu tarihten önce netlik kazanmaması okullarda öğretmen açığının nasıl kapatılacağı sorusunu gündeme getirdi.KPSS ile ilgili soruşturmaların tamamlanmasını bekleyen Bakanlık, eğer süreç 20 Eylül'den sonraya sarkarsa "ücretli öğretmenlik" sistemini uygulamaya koyacak. Bu çerçevede il milli eğitim müdürlükleri, öğretmen ihtiyaçlarını ücretli öğretmenlik yoluyla giderecek.

AYLIK 842 LİRA

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar'a göre, öğretmen sayısının yetersiz olması halinde yükseköğrenim görmüş kişiler ücretli öğretmenlik yapabiliyor.Görevlendirilenlerin birim ek ders ücreti tutarı brüt 8.32 TL, net: 7.02 TL olarak hesaplandı. Bunlardan haftada 30 saat ders okutanların bir ayda alacağı net ücret 842.4 TL'yi buluyor.

bugün



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,691 µs