En Sıcak Konular

Pakistanlı komutanlara Amerikan hakareti!

2 Eylül 2010 20:48 tsi
Pakistan ordusu, komutanlarını uçaktan indirip aramaya kalkan ABD'ye tepki olarak geziyi iptal etti

Pakistan ordusu, Amerikan Silahlı Kuvvetleri ile yapılacak yıllık toplantı için Washington'a giden bir grup üst düzey komutanın, uçaktan indirilip aranmak istemesi üzerine geziyi ve toplantıyı iptal etti.

Pakistan ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, komutanların "haksız ve mazur görülemez güvenlik kontrollerine tabi tutulmak istendiği" kaydedildi.

Olayın, ABD ve Pakistan arasında bir süredir gergin olan ilişkileri daha da karmaşık hale getirebileceği ifade ediliyor. Olayın, ABD genelkurmay başkanı Amiral Mike Mullen ile Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Aşfak Pervez Kayani ile yaptığı görüşmeden saatler önce yaşanmasına da dikkat çekildi.

Amerikan ordu sözcüsü John Kirby ise, problemin "havayolları ile çözülmesi gerektiğini" savundu, ABD ordusunun Pakistanlı yetkililer ile konuşmasını gerektiren bir durum olmadığını iddia etti.

TEK CÜMLE ETTİ, TERÖRİST MUAMELESİ GÖRDÜ

Başkanlığını Pakistanlı bir tuğamiralin yaptığı heyetteki bir komutanın, Washington'a gitmek için bindikleri, Dulles Uluslararası Havaalanı'ndaki United Airlines uçağında bir hostese "bunun son uçuşu olmasını umut ettiğini" söylemesi üzerine, uçuş görevlileri "alarma geçti."

İslamabad'dan Amerika'ya yaptığı uzun yolculuk nedeniyle yaşadığı yorgunluğa atfen söylenen bu söz, Pakistanlı komutanların uçaktan indirilmesine yetti. Heyet uçuşu kaçırdı.

Olayın anlaşılması üzerine havayollarının yolcuların uçuşuna izin verdiği ve sonraki gün için bilet ayarlama teklif ettiği kaydedildi. Ancak bu tavra tepki gösteren Pakistan askeri heyeti, ABDli komutanlarla yapılacak toplantıya katılmaktan vazgeçerek ülkelerine geri döndü.

TOPLANTI TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEKLERMİŞ

11 Eylül saldırılarının ardından tam bir eziyete dönüşen havaalanlarındaki "güvenlik kontrolleri" en fazla Pakistanlı yolcuları zor durumda bırakıyor.

ABD'nin "terörle mücadelede" en büyük müttefiki Pakistan'ın daha önce de milletvekilleri benzer uygulamalara maruz kalmış, gezilerini yarıda keserek İslamabad'a dönmüştü.

Heyet Pakistan'ın bu yılki ABD-Pakistan Askeri Danışma Kurulu toplantısı için görevlendirdiği askerlerden oluşuyordu. Toplantıda, iki ülkenin önümüzdeki iki yıl için belirlenecek askeri programların ana hatlarının görüşülmesi planlanıyordu. ABD'li yetkililer Pakistanlı askerlerle yapılacak toplantının tarihini yeniden belirlemeye çalıştıklarını açıkladı.

dünya bülteni



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs