En Sıcak Konular

AKP-CHP milletvekilleri arasında 'sapık' tartışması

2 Eylül 2010 19:50 tsi
Bursa'da konuşan CHP Bursa Milletvekili ve MYK üyesi Abdullah Özer, AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın bir yerel televizyonda katıldığı programda, 'Hayır diyen sapıktır' şeklinde açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Hayır oyu verenleri

Partisinin İl teşkilatında bugün toplantı düzenleyen CHP Bursa Milletvekili ve MYK Üyesi Abdullah Özer referandum öncesi AK Parti'nin yaptığı propaganda çalışmalarını ağır bir dille eleştirdi. İktidar partisinin Seçim Kanunu'nu hiçe sayarak çalışmalar yaptığını, büyük paralar harcadığını söyleyen Özer, "AKP çok kötü bir propaganda yapıyor. Referandum çalışmalarında Başbakan bir açıklama yaptı. 'Dedelerin talimat dönemi bitti' dedi. Bu, hakimler ve savcılar sanki dedelermiş gibi onların yönlendirilmesiyle işler yürüyormuş gibi çok vahim ve kötü sonuçlar doğuracak bir ifadedir. Bunlar 'Hayır' oyu yükseldikçe çileden çıkıyor, ne yapacaklarını şaşırıyorlar" dedi.

Özer, AKP Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın bir yerel televizyonda katıldığı programda, 'hayır diyenler, sapıktır' şeklinde açıklama yaptığını belirterek, "Bu söylem, bir milletvekiline yakışmıyor. Biz kendisiyle Bursa'da olsun, parlamentoda olsun sürekli yüz yüze gelip konuştuğumuz bir siyasetçi. Kendisini bu sözlerinden dolayı şiddetle kınıyorum. 'Hayır' oyu verenleri sapık yerine koyanlar, sapığın ta kendisidir" diye konuştu.

AKP Hükümetine, Pensilvanya'dan bile mesaj geldiğini ifade eden Abdullah Özer, "'Mezardan ölülerinizi kaldırın, evet oyu kullandırın' deniyor. Artık ölülerden bile medet umar hale geldiler. 'Hayır' oyları yükseldikçe her yere saldırıyorlar. Ahlaksız bir takım dokümanlar kullanmaya başladılar. Valiler, İl başkanı, kaymakamlar ilçe başkanı gibi davranmaya başladı. Kendilerine büyük paralar geliyor ve bu paralar referandumda harcanıyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Referanduma sayılı günler kala şantajlar da başladı. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da... Siirt'te seçmen sayısı kadar Yeşil Kart sahibi var. Şimdi siyasi iktidar oradaki halka, 'eğer hayır oyu kullanırsanız, elinizden yeşil kartınızı alırız' diyorlar. Bu ancak faşist yönetimde, diktatörlükte olur. AKP, Türkiye'yi İslam Faşizmine doğru götürmektedir. AKP trilyonlarca para harcayıp, billboardları 'evet'lerle donatsa da bu halk referandumda hayır oyu verecektir" diye konuştu.

CHP Milletvekili Özer'in açıklamalarını değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, "hayırö diyenlerle ilgili böyle bir kelime sarf etmediğini belirterek, "Ben 'hayır' diyenlere nasıl 'sapık' derim. Böyle bir ifadeyi kullanmam mümkün değil. Abuk sabuk ve hatta sapık benzetmesini broşürdeki ifadeler için kullandım. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, bir sonraki televizyon programında konuyu doğru anlayarak, "Benim broşürümle nasıl dalga geçersinö dedi. Ben siyasette polemik ve bel altı vurma yapmayan bir adam için kendisini aramadım. Hatta onun beni aramasını bekledim. CHP'li vekiller ve il başkanıyla çok düzeyli bir dostluğum vardır. Hatta CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ı il kongresinde birçok CHP'liden daha önce arayıp tebrik etmişimdir. Beni aramaları beklerdim. Şimdi yaptıkları sadece polemik. Benim üzerimden polemik yapmaya çalışıyorlar. Ben polemiğe girmem. Akıl var mantık var. Benim hayır diyenler için benim bu ifadeyi kullanmam mümkün değildir.

Her konuşmamda konuşmamım ya başında ya sonunda şu cümleleri kullanıyorum: "Arkadaşlar, bu bir Seçim değil bir anayasa oylaması. Veleyki Seçim olsa bile sakın ha birbirinizin yüzüne bakamayacak hareketleri yapmayın ve birbirinizi küstürmeyin. Seçimler dört yıl da bir yapılıyor. Bir gün oy kullanılıyor. Bunun için birbirimizle düşman olmayalım' "

milliyet



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,224 µs