En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: 'Adana'yı fabrika çöplüğüne çevirdiler'

2 Eylül 2010 19:39 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisinin, Adana'yı fabrika çöplüğüne döndürdüğünü ve 90 bin kişiyi işsiz bıraktığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mersin ve ilçelerindeki programının ardından 64. mitingine katılmak üzere Adana'ya geldi.

"Başbakan Kemal" sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu, "Adanalı sevgi gösterisinde bulunurken 'Allah'ına kurban' der ben de söylüyorum. 'Adanalılar Allahı'nıza kurban diyorum. Adana'daki bu heyecanı Recep Bey duyarsa ezberi bozulacak. Adım adım geliyoruz. Baskılar bizi yıldıramayacak. Recep Bey'lerin düzenini yıkacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Halkın devrimini yapacağız." dedi.

Başbakan Erdoğan'ı unutkanlıkla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan düşünün daha dün ne söylediğini unutuyor. Biz Anadolu çocuğuz bildiğimiz söyleriz arkasında da kapı gibi dururuz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan ve yakınlarının işsizlik sorunu olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Adanalılardan kendilerini iktidara getirmeleri için destek istedi.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sık sık 'Recep Bey' tabirini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Destek verin, Recep Bey'in iktidarını yıkalım. Biz Recep Bey'in mitingleri gibi gül suyu kullanmıyoruz. Bizim yüreğimiz var. Size yüreğimi getirdim. 'Dokunulmazlıkları kaldıracağım' dedi. Kaldırdı mı? Kaldırmadı. Buna bukalemun yöntemi denir. Bunların düzenini yıkacağız. Recep Bey'den hesap soracağız. Biz bunların düzenini ve kimyalarını bozduk. Destek verin bunların düzenini tamamen bozalım."

"12 Eylül'de bütün Türkiye Adana ile gurur duyacak. Geleceğimizi kurtarmak için açlığı ve yoksulluğu yok etmek için destek verin sizinle beraber halkın iktidarını kuralım." diyen Kılıçdaroğlu, "Size söz veriyorum destek verin onların maskelerini indirelim. Memuruz, Kemal'iz efendiyiz ama yeri geldiğinde hesabını soracağız. Bizi başkalarına benzetmesinler, biz zulme baş kaldırırız. 'Sen yanmazsam, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa' deriz. Bu mücadeleyi beraber sürdüreceğiz. Sandıklara beraber sahip çıkacağız." diye konuştu.

İktidar partisinin referandumda mağdur edebiyatı yaptığını ancak mağdur olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bunların firavun olmasına izin vermeyeceğiz. Hakkı ve adaleti sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Kendilerinin siyasette yola çıkarken, "halka hesap vermeyi namus kabul edeceğiz" şeklinde söz verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Biz dedik ki 'tek desteğimiz halktır. Tek umudumuz halktır, tek güvencemiz halktır.' Bu meydanda çok sayıda genç var. Umudum gençlerdedir. 12 Eylül'ün zulmünü buradaki gençlerin babaları çekti. O dönemin çocukları şimdi ayaklandı. Siyasetin odağındalar Türkiye'ye sahip çıkıyorlar. Şimdi bu gençler hayır diyerek hesap soracak." açıklamasında bulundu.

cha



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,698 µs