En Sıcak Konular

Akgöl'de toplu balık ölümleri yaşanıyor

2 Eylül 2010 17:50 tsi
Sakarya'nın Ferizli ilçesi Gölkent beldesindeki Akgöl'de toplu balık ölümleri yaşanıyor.

İrili ufaklı çok sayıda balığın öldüğü gölden numuneler alan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, nedeni henüz belirlenemeyen toplu balık ölümleriyle ilgili çalışma başlattı.

Akgöl'de yasak balık avcılığına yönelik çalışma yapan Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı Çevre Koruma ekibi, Ferizli Gölkent Jandarma Komutanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Av Yaban Hayatı Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (SAMADER) üyeleri, toplu balık ölümleriyle karşılaştı.

Göl yüzeyinde sazan, turna, yayın gibi irili ufaklı çok sayıda ölü balığı gören ekiplerin ihbarı üzerine Tarım İl Müdürlüğü'nden gelen uzmanlar, sudan numuneler ve otopsi yapılmak üzere balık örnekleri aldı. Alınan örnekler Bursa'daki Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını, numunelerin sonuçlarının gelmesinin ardından balık ölümlerinin nedeninin kesin olarak belirleneceğini belirtti. Diğer yandan gölde yasak balık avcılığına yönelik yapılan çalışmada, yüzlerce metre ağ ve çok sayıda kasnak bulundu. Kayıklarla gölden toplanan ağlar ve kasnaklarda telef olmuş çok sayıda balığa rastlandı. Kayıkla gölden ağ ile balık tutan iki kişi de suçüstü yakalandı. Yasak avlanma yapan iki kişi hakkında idari para cezası kesildi.

SAMADER Başkanı Nihat Avcı, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, yasak balık avcılığına yönelik çalışma için geldikleri gölde toplu balık ölümleri ile karşılaştıklarını söyledi. Balık ölümlerinin üzüntü verici olduğunu kaydeden Avcı; "Toplu balık ölümlerine neyin yol açtığını bilmiyoruz. Ancak manzara gerçekten çok kötü. İrili ufaklı çok sayıda balık ölmüş. Su yüzeyinde 5,6 kiloluk ölmüş sazan ve turnalara rastladık" dedi.

Gölün su kuşları için bir barınma ve yavrulama merkezi olduğunu ifade eden Avcı, gölün yasak balık avcılığı baskısından kurtarılması gerektiğini vurguladı. Avcı, dernek olarak kaçak avcılıkla mücadele eden kurumlara destek verdiklerini dile getirdi.

cihan



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,600 µs