En Sıcak Konular

E-muhtıraya bazı arkadaşlar 'oh olsun' dedi

2 Eylül 2010 17:33 tsi
E-muhtıraya bazı arkadaşlar 'oh olsun' dedi CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP olarak ''Türkiye laiktir laik kalacak'' sloganının ötesine geçmeleri gerektiğini belirterek, ''30 yıldır aynı nakaratı söyleyemeyiz'' dedi.

Çiğli Belediyesinde düzenlenen ''Demokrasi ve Anayasa'' konulu toplantıya katılan İnce, anayasa paketinin değişiklik getirmediğini savunarak, hükümeti eleştirdi.

Anayasanın özgürlük getirmediğini, 12 Eylülcülerle hesaplaşma olayının olmadığını ve hükümetin söylediğinin aksine, bazı kazanımların da kaybedildiğini ileri süren İnce, ''Bana elle tutulur 12 Eylül ile hesaplaşma, özgürlüklerle ilgili bir tane madde göstersinler, ben de 'evet' diyeceğim'' dedi.

Hükümetin 12 Eylülcülerden farkı olmadığını, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün YÖK'ün kurucularından olduğunu, kabinedeki bazı bakanların da 12 Eylül yönetimi tarafından görevlendirildiğini öne süren İnce, ''Bunlar 12 Eylülcüleri yargılayamaz. Çünkü bunların kendisi 12 Eylülcü'' diye konuştu.

Hükümetin kendilerini, sürekli Anayasa Mahkemesine gitmekle suçladığını dile getiren İnce, ''Evet 8 yılda 160 kez Anayasa Mahkemesine gittik. 75'inde mahkeme bizi haklı gördü, 45'inde haksız buldu'' dedi.

-ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT'A TEPKİ-

Partililere, ''Halkı cahil görmeyin'' diyen İnce, şöyle konuştu:

''(Ordu göreve) pankartları açıldı. Ordu göreve yok, sen göreve geleceksin. Askerden medet uman, şeriatçılardan daha tehlikelidir. Büyükanıt'ın yaptığını bu ülkeye şeriatçılar yapmamıştır. Sana kim e-muhtıra yap dedi? Hükümet Büyükanıt'a bir zırhlı araç aldı, bir de şeref madalyası verdi. CHP 2011'de iktidara gelirse şeref madalyası takılı yakasına, mahkeme celbini takacağız. E-muhtıra olduğu zaman bazı arkadaşlarımız 'Oh olsun' dedi. Ama buna halk tepki gösterdi. 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganının ötesine geçmeliyiz. Aynı nakaratı 30 yıldır söyleyemeyiz.''

-TÜRBANLI KADINLARA HAKARETE KADINLARDAN TEPKİ-

Avukat Rıfat Özer'in yönettiği toplantıda konuşan araştırmacı yazar Vecihi Timuroğlu da anayasa paketini ağır dille eleştirdi.

Timuroğlu'nun, kadınlara yönelik hakaret içerikli sözlerine salondan bazı dinleyiciler tepki gösterdi.

Aralarında başörtülülerin de bulunduğu kadınların salonu terk etmesi üzerine sözlü sataşma yaşandı. Kadınların, ''Biz buraya fikirlerinizi dinlemeye geldik. Siz hakaret ediyorsunuz. Ayıp ettiniz. Bunlar ne biçim sözler?'' demesi üzerine, salondan ''Türkiye laiktir laik kalacak'' sloganı atıldı.

Olay üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili İnce, ''Katı anlayış içinde olup insanları incitirseniz, taraftar kazanmaz, kaybedersiniz. Yanlış bir olay oldu. Slogan atmaya gerek yok. Bence bayanlar incindiler. Konuya dahil olmamama rağmen onlardan özür diliyorum'' dedi.

Salonu terk eden kadınlardan bazıları, İnce'nin özür dilemesinden sonra yeniden salona girdi.



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs