En Sıcak Konular

ABD Irak'ta yeni bir işgal süreci başlatıyor

2 Eylül 2010 17:25 tsi
ABD Irak'ta yeni bir işgal süreci başlatıyor Irak’tan resmi askerlerini çıkararak burayı sivil ve paralı askerlerinin işgaline bırakan ABD, Irak’a yeni işgal komutanını atadı: Orgeneral Lloyd Austin

ABD işgali altında bulunan Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen komuta devir teslim töreniyle, Orgeneral Lloyd Austin Irak'taki ABD işgal kuvvetlerin komutanlığına atandı. Bu işgal kuvvetleri de birkaç yüz kişi değil elbet..Tamı tamına 52 bin profesyönel ve paralı savaşçı askerler!..

Bu durumda "ABD Irak'tan çekiliyor" başlığı atan bütün gazeteler ya ABD güdümlü, ya da onların "psikolojik savaş oyunu" na gelmiş "kullanılabilir medya" oluyor, kimse alınmasın ama işin gerçeği tam olrak bu!

Kamuoyunda oluşan menfi bakışı kırmak için işgal askerlerinin bir kısmını Irak'tan geri çeken ABD, yeni bir işgal süreci başlatıyor. Bu sürecin adı "Yeni Şafak Operasyonu". Bu operasyon gereği, Irak'taki acemi askerler geri çekiliyor ve sadece profesyönellerle, gönüllü muvazzaflar ve paralı askerler kalıyor. Yani Irak işgali sona ermiş falan değil,bu büyük bir ABD yalanı ve dünya basınına da bu yalan ,bizzat ABD medya kanalları eliyle pompalanmakta! Orgenerallik rütbesine yeni terfi eden ve bayrağı eski komutan Orgeneral Ray Odierno'dan alan General Austin, Irak'ta danışmanlık görevi adı altında kalan yeni işgal kuvvetlerinin, yani 52 bin Amerikan askerinin yeni komutanı olacak.

Güvenlik korkusuyla dün gizlice Irak’a giden Biden, yeni işgal komutanının atama emrini okurken, ABD’nin Irak’tan askerlerini çıkarmaya niyetli olmadığını, ama dünya kamuoyunu ikna edebilmek için medyaya “ABD Irak’tan çekiliyor” şeklinde haberler yaptırdıklarını söyledi.

ABD, Irak’a uyguladığı bu yeni işgal yönteminin adını da belirlemiş. Yeni işgal operasyonunun adı: “YENİ ŞAFAK OPERASYONU”!!!

Yani ABD Irak’ta yeni bir yöntemle YENİ BİR İŞGAL SÜRECİ BAŞLATIYOR!

fha



Bu haber 1,082 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,251 µs