En Sıcak Konular

Bahçeli'nin yalanlamadığı belgeye itiraf

2 Eylül 2010 17:23 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Talabani ve Barzani'ye yaptığı yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, kendilerine çamur atıldığını ve bununla ilgili olarak resmi belgeleri açıkladıklarını itiraf etti.

Kılıç, referandum çalışmalarını sürdürdüğü Samsun'da, Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Fabrikaları ziyaret eden ve işçilerle görüşen Kılıç, işçilere anayasa değişikliği konusunda bilgi vererek, destek istedi.

Türkiye'nin 12 Eylül Pazar günü anayasa referandumuna gideceğini anımsatan Kılıç, ''Biz herkesi ve her kesimi olduğu gibi sizleri de bilgilendirme ihtiyacı hissettik. Çünkü, dağ, bayır, ova demeden Samsun'un her tarafından insanlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz. İki kelimeden bir tanesi ile karar vereceğiz, 'evet' mi diyoruz, 'hayır' mı diyoruz. 'Evet' diyorsak neye 'evet' diyoruz veya 'hayır' diyenler neye 'hayır' demiş oluyor. Bunları bilmek lazım'' diye konuştu.

Kılıç, referanduma sayılı günler kaldığına işaret ederek insanların çoğunun kararını verdiğini ancak kararsız insanların da olduğunu belirtti.

''BU ANAYASA, DELİ GÖMLEĞİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDADIR''

Türkiye'deki mevcut anayasayı ''10 yaşındaki çocuğa biçilen gömleğe'' benzeten Kılıç, ''10 yaşındaki çocuğa biçilen gömleğin 20 yaşındaki bir delikanlının üzerinde olması mümkün değildir. Türkiye'nin mevcut anayasasında durum budur'' dedi.

Türkiye'nin geliştiğine ve büyüdüğüne işaret eden Kılıç, anayasanın Türkiye'ye dar geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çocuk küçükken, yani Türkiye küçükken Türkiye'nin imkanları, ihtiyaçları daha azken bir gömlek dikildi ama şimdi büyüdük, gelişiyoruz, sanayileşiyoruz, üretim artıyor, ihracat artıyor. Çok daha fazla kaynağa, çok daha fazla paraya, çok daha gelişmiş hareket özgürlüğüne ihtiyacımız var ama geniş hareket edelim derken kolunu oynatmaya çalışıyorsun 10 yaşındayken dikilen gömlek üzerinde, kolların bir yerden itibaren artık hareket edemez hale geliyor. Yani 10 yaşındayken Türkiye'ye giydirilen bu anayasa bu gömlek, bugün itibariyle kolları tersinden bağlayan bir deli gömleğine dönüşmüş durumdadır.''

Türkiyede demokrasi alanını genişletmenin artık ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Kılıç, ''Türkiye'de özgürlük alanını genişletmek, insan haklarını genişletmek artık ihtiyaç haline gelmiştir'' diye konuştu.

''BU ANAYASAYA PKK NİYE 'HAYIR' DİYOR?''

Kılıç, muhalefet partilerin ''Bu anaya PKK'nın istediği bir anayasadır, bu anayasa BDP'nin, bölücülerin istediği bir anayasadır'' söylemini dile getirerek, partilerine iftira atıldığını, karalama yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

''Bu anayasaya CHP, MHP 'hayır' diyor. Eğer bu anayasaya ifade ettikleri gibi PKK'nın bölücülerin, istediği bir anayasa ise bu anayasaya PKK niye 'hayır' diyor? BDP, bu anayasayı niye boykot ediyor? Bu anayasa, bölücülerin istediği bir anayasa ise terör örgütü, Güneydoğu'daki vatandaşlarımızı 'sandığa gitmeyeceksiniz, evet oyu kullanmayacaksınız' diye silah zoru ile ne diye tehdit ediyor? Bu sorunun cevabını, herkesin kendi kafasında sorması lazım. Birilerinin 'hayır' deme nedeni vatandaşlarımızın 'evet', 'hayır' değerlendirmelerinin çok dışında çok alakasız bir yerde. Hiç birbiriyle uzaktan yakından alakası yok.''

-BARZANİ VE TALABANİ'YE YAPILAN YARDIMLAR -

Yaşanan süreçte en çok üzüldükleri noktanın Hükümetlerine çamur atılması olduğunu ifade eden Kılıç, ''Kendimizi aklayabilmek için en son devletin resmi evraklarını kamuoyunun önüne çıkarmak mecburiyetinde kaldık'' dedi.

Bunların, Türkiye devletinin 2000 yılında Talabani ve Barzani'ye yaptığı yardımlara ilişkin evrak olduğuna işaret eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''1999-2002 yılları arasında DSP, MHP, ANAP koalisyonu vardı. Bu koalisyon hükümeti o dönemde Kürdistan Demokratik Partisi Barzani'ye 8 milyon dolar yiyecek, giyecek, silah yardımında bulunmuş, Sayın Bahçeli'nin de rızası dahilinde aynısı Celal Talabani'ye her ay 600 bin dolar tutarında silah, mühimmat, giyecek, yiyecek, gıda yardımı yapılmış. Bizim dönemimizde, ne Barzani'ye, ne de Talabani'ye gönderilmiş yardım var. Bunlara yardım eden kendileri ama Barzani ile Talabani ile kol kola girmekle suçladıkları biz oluyoruz. Bunun neresinde adalet, neresinde hakkaniyet, neresinde insanlık var. Yalan, dolan, hile, iftira içinde evet, hayır oylarını şekillendiremezsiniz. İşin aslını doğrusunu, özünü kavramanız lazım. Bunu yapmadığınız takdirde, oylarınıza yazık olur.''

İşçilere, ''Vereceğiniz oylarla Türkiye'yi AB'ye yaklaştıracağız'' diyen Kılıç, verilecek her ''evet'' oyunun Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlamasına verilmiş olacağını ifade etti.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,019 µs