En Sıcak Konular

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na yeni isim

2 Eylül 2010 16:30 tsi
Arınç'ın hedefindeki isim ise yine Kılıçdaroğlu'ydu. Af tartışmasında CHP liderini bakın kime benzetti?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var. Arınç, CHP liderini bu kez de Süleyman Demirel'e benzetti.

'GENEL AF' ÖNERİSİNDE YAN ÇİZDİ

Kanal 24'te ''Gündem Özel'' programına katılarak, soruları yanıtlayan Arınç'a göre muhalefetin dilinden düşürmediği 'hükümet terör örgütüyle anlaştı' iddiası çok çirkin.

Kılıçdaroğlu'nun genel af önerisinde geri adım atmasını gündeme getiren Arınç, polemiğin kaynağı olarak yine CHP liderini işaret etti:

''Şimdi o arada, Kemal Kılıçdaroğlu başka bir şey söylüyor, genel aftan bahsediyor. Şimdi siz, genel affı isteyen birisine karşı ve bunu birkaç defa söylemiş de geri almış birisine karşı duyarsız kalamıyorsunuz, bir soru da siz soruyorsunuz. Ama bu çok şeytani bir taktik. Yani yumuşak bir ifade bulamadım''

Arınç, genel af önerisinde yan çizmekle suçladığı CHP liderinin güvenilmez bir portre çizdiğini savundu ve Demirel benzetmesiyle rakibini vurdu:

KILIÇDAROĞLU DA ONDAN FARKLI DEĞİL

"Bunu bir kenara koyarak, genel affı tartışmanın veya terör örgütüyle bilmem ne yapıldı, bunların üzerine yoğunlaştığınız zaman, günü birlik yaşayan insanlarla muhatap oluyorsunuz. 'Dün dündür, bugün bugündür' diyen zihniyete ben eskiden bir tarif yapardım. 'Sayın Demirel 24 saatlik düşünüyor' derdim. Kemal Kılıçdaroğlu da ondan farklı değil. Bugün bir şey atıyor, yarın ondan vazgeçiyor. Yarın başka bir şey atıyor, siz ona cevap vermek zorunda kalıyorsunuz."

ŞU KADAR BOYUYLA

Arınç'ın benzetmeleri ilk değil aslında. Hatırlanacağı üzere Arınç, 27 Nisan bildirisini 'hükümetin işi' diyen Kılıçdaroğlu için "Şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor. Her çıktığı yerde sadece slogan üretiyor" demişti. Yine Arınç geçtiğimiz günlerde 'genel af' önerisini ortaya atan CHP liderini taklit etmişti.

GANDİ TAKLİDİ

Arınç "Bizim memleketimizden bir selam usulü bulamadı. Gandi gibi ikiye bükülüyor zavallı! Onun da selamı bu" dedikten sonra iki elini birleştirip başını öne eğmişti.



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,461 µs