En Sıcak Konular

AK Parti'li vekilden şok iddia

2 Eylül 2010 14:30 tsi
AK Parti'li vekilden şok iddia MHP ve BDP vekillerini ortak sevince boğan olay neydi?

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent'ten programının bu sabahki konuğuydu.

Fatma Şahin, MHP'li yöneticilerin, BDP'nin zaten evet diyeceği yönündeki iddialarına şöyle yanıt verdi,

"Siyasi parti olmadan ülkede demokrasi olmaz. 8. madde parti kapatmayı zorlaştıran bir kanundu. Dünyada bizden fazla parti kapatan millet yok. Şimdi biz bunu zorlaştıralım diyoruz ama 6 ay önce kapanan parti buna oy vermedi"

Parti kapatmalarla ilgili maddenin TBMM'de görüşülürken düşmesi üzerine BDP Milletvekilleri ile MHP Milletvekilleri'nin elleriyle birbirlerine çak yaptığını ve sarıldıklarını kendi gözleriyle gördüğünü, dehşete kapıldığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu Partisini Yönetemiyor, Ülkeyi Nasıl Yönetecek?

"Ben milletin sağduyusu olarak konuşuyorum. 8 aydır izliyoruz. Kılıçdaroğlu bir şey söylüyor, parti yöneticileri onun kendi görüşü diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Parti içindeki karar herkesin kararıdır. Herkes Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözleri için, onun şahsi görüşüdür diyor. Daha parti yönetiminden acizler" dedi.

Başörtüsü Sorununu Çözecekse Anayasa Mahkemesi'ne Niye Götürdü?

Başörtü sorununu çözeceğini söyleyen CHP Lideri'nin sözlerini şöyle değerlendirdi:

"Başörtü konusunda 'temel hak ve özgürlüklere, özel alana girilmez dedik, isteyen istediği gibi giyinir' dedik. O gün Sayın Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ne gitmek için imza attı. Bugün, başörtü sorununu çözeceğini söylüyor. Biraz özü sözü bir olsun. Akşam başka, sabah başka...Ağrı'da başka, Van'da başka...Lider dediğin mert olacak. Söylediği sözün arkasında duracak. Anayasa Mahkemesi'ne götürdün. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsan özür dileyeceksin. Bir komisyon kurmuşlar. Komisyondaki bilim adamları, saçından yok kaç tel görünecek, yok kulağı görünecek mi...bunları tartışıyorlar. Ne kadar kadını küçültücü"

Evet Dememek İçin Kılıf Uyduruyorlar

Referandumdaki maddelerin tek tek oylanması yönünde muhalefetten gelen tepkileri yanıtlayan Şahin,

"Bu evet dememek için uydurulan bir kılıftır. İnsan 26 maddeyi tek tek oylar mı?

Avrupa'da oturmuş bir hukuk sistemi var. 1-2 madde değiştiriliyor gerektiğinde. Yıllar önce yapılmış ve yerine oturmuş bir sistem onlarınki. Sayın Başbakan'ın gösterdiği irade 50 yıl önce olmuş olsaydı Rahmetli Menderes idama giderken bir dakika bu doğru değil denilirdi. 50 yıl önce bu duruş sergilenseydi sistem bugün oturmuş olurdu" dedi.

13 Eylül'de En Büyük Hesaplaşmayı MHP, Tabanıyla Yapacak

Deniz Bölükbaşı'nın 'pozitif ayrımcılık yapmak yeni akıllarına geldi' sözlerini, "Biz zaten 8 yıldır yapıyoruz. Deniz Bey diplomat olabilir ama kadın politikalarından haberi yok. Erkek bakış açısıyla bakıyor. 13 Eylül'de yönetici ile taban arasındaki kaymayı nasıl izah edecekler? O gün, iki elini başlarına götürüp niye hayır dedik diyecekler" şeklinde değerlendirdi.

Deniz Bölükbaşı Sırça Köşklerde Yaşıyor, Halktan Habersiz

Ayrıca Bölükbaşı'nın 'ülkede bölücülük yapmak gizli niyetleridir' açıklamasına "Deniz Bey sırça köşklerde yaşadığı için halktan haberi yok. Kendi partisinin geleceğini düşünüyor. Oysa bu ülkenin, 30 sene önce Anayasa'nın ayağına vurulmuş prangalarından kurtulması lazım. Asıl bölücülük yapanlar şimdiye kadar baskıcı ve yasakçı politikaların aynen devam etmesini isteyenlerdir" şeklinde yanıt verdi.

CHP ve MHP'nin Parti Duruşunda Kayma Var

Sahadan geldiğini, Başbakan'ın mitinglerini takip ettiğini, 20 gündür dolaştığını ifade eden Şahin "MHP ve CHP tabanında kayma var. Vicdanlarının sesini dinleyip evet diyeceklerini söylüyorlar. Darbe Anayasası'ndan kurtulalım istiyorlar. Yöneticiler anlatamıyor, paketin içeriğine girmiyor diyorlar. Neye hayır diyecekler peki? Kadınlara, çocuklara, özürlülere, gazi, şehit yakınlarına pozitif ayrıcalıklar tanınmasına mı? Memurlara toplu sözleşme hakkı tanınmasına mı? Seyahat engelinin kalkmasına mı?" dedi.

Zaman



Bu haber 1,080 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs