En Sıcak Konular

'Sağlık çalışanları zam mağduru oldu'

2 Eylül 2010 14:25 tsi
Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Dr. Ünal Polat, 2010 yılı toplu görüşmeleri sonucunda görüşme yapan konfederasyonla iktidarın anlaşmasında sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini savundu.

Polat, "Ek ödeme almayan memurlara yapılan 80 TL zamdan sağlık çalışanları mahrum bırakılmışlardır. Sağlık çalışanları yüzde 4'lük zamma mahkum edilmişlerdir." dedi.

'Sağlık Bakanlığı'nda görevli sağlık çalışanlarının başka kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarından maaşları daha düşüktür' diyen Dr. Ünal Polat, bu haksızlığın giderilmesini isteyerek, şunları söyledi: "Sağlık çalışanlarının uğradığı bu haksızlığın giderilmesi için bu sene Türkiye Kamu-Sen taban aylığa zam yapılarak tüm kamu çalışanlarının bu zamdan faydalandırılmasını istemişti. Fakat hükümet bu talebimizi reddederek sağlık çalışanlarına bir kez daha taban aylığa yansıyacak seyyanen zammı çok görmüştür. Bu zam anlayışı ile döner sermaye alan sağlık çalışanları cezalandırılmıştır. Döner sermaye emekliliğe yansımamakta, rapor ve izin dönemlerinde çalışanlara ödenmemektedir. Ayrıca ek ödemeden düşük döner sermaye alan sağlık çalışanları aylık mahsuplaşma olmadığından aradaki farkı almak için bir yıl beklemektedirler. 2009 yılı toplu görüşmelerinde aylık mahsuplaşmayı çözdük diyenlerin aradan bir yıl geçmesine rağmen sorunun çözülmemesinden dolayı utanması gerekirken 2010 yılı toplu görüşmeleri sonucunda aylık mahsuplaşmayı çözdük diyerek tekrar açıklamalar yapması ibretlik bir durumdur."

Polat, 2010 yılı toplu görüşmelerinde sağlık çalışanlarının hakkının savunulmadığını iddia ederek, "Mağdur edilmelerine ses çıkarılmayarak göz yumulmuştur. Yüzdelik bir zamma mahkum olmuşlar, toplu görüşme masasında mağdur edilmişlerdir." dedi.

cihan

 



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,492 µs