En Sıcak Konular

7 bin 300 kişi partiden istifa etti

2 Eylül 2010 13:33 tsi
7 bin 300 kişi partiden istifa etti 
Referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayan 7.300 kişi parti ile yolları ayırdı.

"Cuntasız, Ergenekonsuz, hukukun üstün olacağı bir Türkiye" adına referandum sürecinde 'evet' diyeceklerini açıklayan Demokratik Sol Parti Muş İl Başkanı Mehmet Ek, 7 bin 300 üye ile partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayan Demokratik Sol Partili 7 bin 300 üye, partileri ile yolları ayırdı.DSPMuş Merkez, İlçeler ve Belde teşkilatlarından oluşan 7 bin 300 kişilik üye grubu partilerinden topluca istifa ettiler. DSP Muş İl Başkanı Mehmet Ek, 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasında evet oyu kullanacaklarını açıklayarak, Anayasa Değişikliğine destek vermeyen parti yönetiminin bu tutumu nedeni ile de partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Mehmet Ek şöyle konuştu: "DSP'nin bugünkü kadrosu 21. yüzyıl dünya sürecinin gerisinde, kısır, verimsiz, çağdaş çoğulcu demokrasi yapıdan uzak, statükocu anlayışa hizmet etmektedir. Genel merkez yönetim kurulu eylem ve söyleminin aksine, akşamdan kalma ezberci, kendi tabanına ters düşen, dönüp geriye bakmayacak kadar bön hale gelmiştir. Çağdaş demokrasi ve evrensel hukuka hayır diyenler,12 Eylül anlayışına hizmet edenlerdir. 11 Eylül'de her türlüterörve anarşist eylemlerine son verecek güce ve kudrete sahip olan anlayış, 12 Eylül askeri darbeyi bilerek tasarlayarak bu millete yaşatmıştır. Cumhuriyet ve ulusal değerleri kendi siyasi ikballeri adına kullananlar, bu ülkede barışın ve kardeşliğin sağlanmasını istemeyenlerdir. DSP İl, İlçe, Belde teşkilatlarımızla, Belediye Başkan ve Encümenlerimizle, partimizden aday olmuş seçilmiş veya seçilmemiş bütün arkadaşlarımızla beraber, 7 bin 300 kayıtlı üyelerimizle birlikte topluca aydınlık yarınlar adına, cuntasız, Ergenekonsuz, hukukun üstün olacağı bir Türkiye adına referandum sürecinde evet diyerek katkılarımızı sunacağız. Bu onurlu yürüyüşe destek vermek adına, topluca DSP'den istifa ediyor, Türkiye kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz." 

cihan



Bu haber 1,049 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs