En Sıcak Konular

Türkiye'ye 'en popüler ülke' ödülü

2 Eylül 2010 13:07 tsi
Dünyaca ünlü seyahat dergis Conde Nast Traveller, Türkiye'ye 'en popüler ülke ödülü' verdi. Ödülü Türkiye adına Türkiye adına Büyükelçi Ahmet Ünal Çeviköz aldı.

Dün gece Londra'da Rolay Institution of Great Britain'da düzenlenen ödül törenine birçok ülkenin temsilcisi hazır bulundu. Geceye Türkiye adına ise Londra'nın Türkiye Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, Turizm Müşaviri İrfan Ünal ve Yardımcısı Ayşegül Gürgezoğlu katıldı.

Büyükleçi Çeviköz, verile ödülün kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Derginin turizm dünyasında da önemli bir ağırlığı olduğunu söyleyen Çeviköz, "Bu ödüle biz bir anlamda Gezi Oskar'ı diyebiliriz. Bu dergi İngiltere'nin en prestijli, dünya çapında yaygın dağıtımı olan bir dergi. Bu derginin okuyucuları tarafından ve onların oylarıyla seçilen bir ülke olarak birinci olmamız gurur verici bir olay." dedi.

Birçok kategoride Türkiye'nin ilk ona girdiğini ve ülkenin güzelliklerinin çok iyi tespit edilmiş olduğunu belirten Çeviköz, "Sadece birinci olmamız değil, birçok kategoride burada ilk ona girdik. Genel olarak ise ülke kategorisinde ilk 100 arasında Türkiye 3.oldu. Bu da gurur verici bir olay. Türkiye çok büyük atılımlar yaptı. Bunun karşılığı olarak Türkiye bu ödülü hak etti." diye konuştu.

Geceye katılan Türkiye'nin Turizm Müşaviri İrfan Önal da mutluluğunu paylaştı. Türkiye'nin İngiltere'de turizm alanında zaten popüler bir ülke olarak bilindiğini hatırlatan Önal, "Bu popüleritesi her geçen gün artıyor. Bakanlığımızın da yaptığı reklam, halkla ilişkiler çalışmaları sayesinde bu popüleriteyi artırmaya çalışıyoruz." dedi.

Dünyanın en prestijli seyahat dergileri arasında kabul edilen Conde Nast Travel dergisi, en son Şubat ayında İstanbul'a 27 sayfa ayırmıştı.

cihan



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs