En Sıcak Konular

Siirtli başkan Euro'ya geçti  

0 0 0000 00:00 tsi
Siirt Belediye Meclisi, kentte içme suyu bedellerinin Euro üzerinden hesaplanmasına karar verdi.

Böylece, Siirt’de halen metreküpü 60 YKr olan içmesuyunun ücreti 1.37 YTL’ye çıktı. Siirt Belediye Başkanı AKP’li Mervan Gül, belediyenin 21 milyon Euro tutarındaki kentteki tüm kanalizasyon ve su şebekesinin yenilenmesi için proje hazırlayarak Alman Yatırım Bankası’ndan kredi aldıklarını söyledi. Gül, bu krediye karşılık olarak Hazine Müsteşarlığı’nın kefil olmak için getirdiği koşul nedeniyle içme suyu bedellerinin o günkü euro kuru üzerinden hesaplanarak faturalara YTL olarak yazılacağını söyledi.

1 EURO’YA ÇIKACAK: Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Belediye Meclisi kararıyla yürürlüğe girecek olan yeni tarife ile 1 metreküp su bedeli olarak abonelerden 0.75 Euro (1.37 YTL), alınacağını ancak bunun faturuya o günkü kur karşılığı olan YTL olarak yansıtılacağını söyledi. Gül, bu fiyatın önümüzdeki yıl 1 Euro’ya yükseleceğini bildirerek, şunları söyledi:

GELECEK NESİLLER İÇİN: "Gelecek nesillere sağlıklı bir altyapı hazırlamak zorundayız. Altyapı şebekemiz çok kötü durumda. Su şebekemizde insan sağlığına zararlı olan asbestli boruların kullanıldığı bölümler dahi var. Alman Yatırım Bankası’ndan alınan kredi doğrultusunda hazırlanan altyapı projesine önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bu projenin hayata geçirilmesi ve borcumuzu ödeyebilmemiz için hesaplamalar yaptık. Bu hesaplamalar doğrultusunda bundan böyle su bedellerini Euro üzerinden tahsil etmeye karar verdik. Bu kararı almamızda Hazine Müsteşarlığı’nın aldığımız krediye kefil olması için koyduğu şart bunu öngörüyordu. Biz her ay kazandığımız su parasının yüzde 10’unu Euro olarak ödeyeceğiz. Ancak su faturalarına Euro değil, karşılığı olan YTL yazılacak. Altyapı projesinde kullandığımız krediyi ödemek için su bedelini Euro ile belirledik."

MAAŞ DA EURO OLSUN: Belediye meclisinin Hazine Müsteşarlığı’nın şartı doğrultusunda su bedellerini Euro üzerinden hesaplanıp tahsil edilmesine kentte yaşayanlar tepki gösterdi. Abonelerin çoğu su faturalarının çok yüksek olduğunu, Euro’nun yükselmesi durumunda suya verecek paralarının da artacağını belirterek, "Madem belediye böyle bir karar aldı. O zaman personele de artık Euro üzerinden ücret versin" diye konuştu. 


hürriyet



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs