En Sıcak Konular

BBP: 'Bir oydan ne çıkar' deyip sandığa gitmemezlik yapmayın

2 Eylül 2010 12:29 tsi
Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, vatandaşlardan 'bir oydan ne çıkar' diyerek 12 Eylül'de sandığa gitmemezlik yapmamalarını istedi.

BBP, referanduma sayılı günler kala Antalya'nın Manavgat ilçesi yayla köylerinde referandumda niçin evet verilmesiyle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halk oylamasının tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten Kılınç, 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrası milletin ayağına gelen 'kendi kaderini belirleme' fırsatını evet diyerek en güzel şekilde değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. BBP olarak halk oylamasını partiler üstü gördüklerinin altını çizen Kılınç, hayır cephesinde bulunan partilerin ise referandumu AK Parti'yle hesaplaşma olarak görmesini yanlış bulduklarını belirtti. Kılınç, siyasi hesaplaşmanın 2011 seçimleride liderlerin seçim meydanlarında kozlarını paylaşmasının doğru olacağını ifade etti.

Kılınç, "Hayır cephesinde yer alan partiler bilinçli bir şekilde konuyu AK Parti'yle hesaplaşma arenasına döndürüyorlar. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal sonrası yeni genel başkan seçildiği için referandum sürecinde kendini göstermeye çalışıyor. Halk oylamasında 'evet'in sandıktan yüzde 60'ın üzerinde çıkacağına inanıyorum. BBP olarak politika yapmada temel ilkemiz doğruları alkışlama, yanlışları eleştirmektir. AK Parti, 12 Eylül askeri darbesi sonrası hazırlanan 1982 Anayasası'nı değiştirme adına önemli adım atmıştır. Milletin yararı adına atılan bu adıma 12 Eylül'de evet diyeceğiz. 12 Eylül askeri darbesinde bu ülkede en fazla mağdur olanlar solcular ve ülkücüler oldu. Ne yazık ki Meclis'te grubu bulunan 2 parti anayasa değişikliği paketine hayır diyor. İnsanlar bunu anlamakta zorluk çekiyor. Bazı yazarlar bunu 'celladına aşık olma' diye tarif ediyor. Avrupalılar ise bunu Stockholm sendromu diye tanımlıyor. Ülkemizin özgürleşmesi ve demokratikleşmesi adına 12 Eylül'de evet diyelim." diye konuştu.
 
cihan



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs