En Sıcak Konular

'Muhalefet, anayasa değişikliğini, içi boş iddialarla başka tarafa çekiyor'

2 Eylül 2010 11:37 tsi
AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, muhalefet partilerinin 12 Eylül'de oylanacak değişikliğe aslında bir itirazı olmadığını ifade ederek, "Tartışmayı anayasa değişikliğinden çıkartıp, dayanaksız içi boş bir takım iddialarla başka bir tarafa çeki

Cihan Haber Ajansı Anadolu'da Sabah programına konuk olan Alparslan, referanduma sayılı günler kala ev ziyaretlerini sürdürdüklerini ve vatandaşa Anayasa değişiklik paketini anlattıklarını söyledi. İnsanların kafalarını karıştıran konulara açıklık getirdiklerini kaydeden Alparslan, her kesimle diyaloğa girerek bunun bir seçim olmadığını, milli egemenlikle ilgili olduğunu anlattıklarını kaydetti. Alparslan, "Bugünden yarına daha ileri bir adım atılacak mı bunu anlatıyoruz. Her bir madde neyi getiriyor, değerlendirip bakın diyoruz." diye konuştu.

'AK Parti anayasası oylanacak' denilmesini eleştiren Alparslan, bu oylamanın hükümetle ilgisi olmadığının altını çizerek, 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde halkın siyasi tercihini kullanacağına işaret etti.

BİREY OLARAK TERCİH EDİLMELİ

Ak Parti tabanlı olmayan seçmenlere de değişikliği anlattıklarını dile getiren Alparslan, vatandaşla sağlıklı bir diyalog kurduklarına işaret ederek şunları ifade etti:"Birey olarak tercih etmelerini istiyoruz. Yaptığınız işi bilerek yapın diyoruz."

Hayır cephesinin 'Ülke bölünecek, terörist başı serbest kalacak.' söylemlerini eleştiren Alparslan, "Bu böyle olsaydı bu sürece destek olmaları gerekirdi. Bu söylemlerle halk oylama sürecinin önü kesilmeye çalışılıyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af istemiyle kafaları karıştırmaya çalıştığını savunan Alparslan, "Gittikleri illerde nabza göre şerbet veriyorlar." diye ifade etti.

"MUHTARLAR GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERMİYOR"

Alparslan, bazı seçmenlerin seçmen kartlarının hala ellerine ulaşmamasıyla ilgili olarak; muhtarlıkların seçmen kartlarına gereken hassasiyeti göstermediğini söyledi. Alparslan, şöyle dedi: "Vatandaşlardan, seçmen kartlarını kendilerinin almalarını rica ediyoruz. İnternet yoluyla da vatandaşlarımız nerede oy kullanabileceklerini öğrenebilirler."

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, sandık başında görevlileri olacağını söylemesine de değinen Alparslan, "Boykot çağrısı yaptılar fakat, değişikliğin halk tarafından kabul gördüğünü gördükleri için karmaşa ortamı oluşturmak istenebilir. Biz halkın hür bir şekilde oylarını kullanmalarını önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Alparslan, sandık müşahitlerine her bir seçmenin sandıkta hür bir şekilde oy kullanacakları bir ortamın oluşturmaları gerektiğini anlattıklarını söyledi. Halkı bilinçli bir şekilde oy vermeleri konusunda uyaran Alparslan, 'evet' oyu kullanılması çağrısında bulundu.

Referandumun bir halk oylaması olduğunu dile getiren Alparslan, her seçmenin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğinin altını çizdi.

cihan

 



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs