En Sıcak Konular

Ergenekon duruşmasında olay!

2 Eylül 2010 11:25 tsi
Ergenekon duruşmasında olay! Ergenekon davasında mahkeme heyetinin çekilmesi gerektiğini öne süren bazı sanıklar duruşma salonunu terk etti.

Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 36'sı tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında mahkeme heyetinin çekilmesi gerektiğini öne süren bazı sanıklar, duruşma salonunu terk etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasına tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal, Levent Ersöz, Cengiz Köylü, Mustafa Dönmez, Oğuzhan Sarıoğlu ve Ersin Gönenci katılmadı. Aralarında Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mustafa Özbek'in de yer aldığı diğer 30 tutuklu sanık duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme başkanlığına vekalet eden hakim Hasan Hüseyin Özese, ara verilmeden önce savunması yarıda kalan tutuklu sanık Neriman Aydın'ı, kaldığı yerden devam etmesi için sanık kürsüsüne çağırdı. Bu sırada tutuklu sanıklardan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, usule ilişkin söyleyecekleri olduğunu belirterek söz istedi. 20 aydır tutuklu olduğunu ve hala sorgusunun yapılamadığını söyleyen Özbek, "Bunu hangi hukuka dayanarak yapıyorsunuz? Bizi burada niye tutuyorsunuz? Bu kadar zamandır tutuklu kalma sebebimiz; ne idüğü belirsiz yapılan bir ihbardır. Size güvenimiz kalmadı. Çekilmenizi istiyorum." dedi.

Mahkeme başkanının, "Konu anlaşılmıştır. Buyurun yerinize." diye birkaç kez uyarıda bulundu. Uyarıya rağmen Özbek'in sesini yükseltmesi üzerine Başkan Özese, "Bir de dışarı çıkarmak zorunda kalırım." uyarısında bulundu. Özbek'in sesini daha da yükselterek konuşmasına devam etmesi üzerine Başkan Özese, sanık Özbek'in dışarı çıkarılması konusunda jandarmaya talimat verdi. Mikrofonunun sesi kapatılmasına rağmen Özbek yüksek sesle mahkeme heyetine hitaben konuşarak duruşma salonundan çıkarıldı. Bu sırada bazı sanıkların da Özbek ile birlikte duruşma salonundan kendi istekleri ile ayrıldıkları gözlendi.

Bu arada, tutuklu sanıklar Emcet Olcaytu, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan da yargılama usulüne ilişkin mahkemeyi eleştirdi.

cihan



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,740 µs