En Sıcak Konular

Davutoğlu: Boykot çağrısına kulak vermeyin

2 Eylül 2010 11:09 tsi
Davutoğlu: Boykot çağrısına kulak vermeyin   
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, referandumun partiler arası bir mücadele olmadığını belirterek, halkın BDP'nin referandumu boykot çağrısına kulak vermemesini istedi.

Iğdır'da yaptığı ziyaretlerin ardından dün akşam saatlerinde Ağrı'ya gelen Bakan Davutoğlu'na, Vali Ali Yerlikaya tarafından restorantta iftar yemeği verildi. Yemekten sonra konuşan Bakan Davutoğlu, konuyu referanduma getirdi. Referandumun yanlış lanse edildiğini vurgulayan Davutoğlu, "Referandumun hükümet için bir güvenoyu anlamına geldiğini düşünenler var. Bu, partiler arası bir mücadele değildir. Anayasa reformu halkımızın bütün kesimlerini ilgilendiren, ilgilendirmesi gereken bir çalışmadır. Bu ülkenin sahibi sizlersiniz ve bu ülkenin idare edilmesinde temel teşkil edecek anayasanın nasıl olması gerektiğine karar verecek olanlar da sizlersiniz. Her ne şartla olursa olsun güçlü bir iradeyle kendinizi sandıkta temsil etmelisiniz." şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği için 12 Eylül'de gidilecek referandumda halkın iradesini ortaya koyması çağrısında bulunan Bakan Davutoğlu, sandığa gidildiğinde herkesin 'Bu anayasayı kabul ettiğimizde ne kaybediyor veya ne kazanıyoruz?' şeklinde düşünmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin zor süreçlerden geçtiğinin altını çizen Dışişleri Bakanı Davutoğlu,

"Dış politikada çoğu zaman krizlerle karşı karşıya kalıyoruz. Ne zaman bu zor krizlerle karşılaşsak, ne zaman zor bir karar almak zorunda kalsak, işte o anlarda Ağrı Dağı, Anadolu insanı ve sizlerin desteğini arkamızda hissediyor, güç kazanıyoruz. Referandumda da sizin desteğinizi görmek istiyoruz. Bu millet kendisine ne zaman soru sorulsa hiç bir zaman yanlış cevap vermedi. Hep kendine güvendi.'' dedi.

Konuşmasında, Ağrı'nın Doğu Anadolu Bölgesi'nde stratejik bir konuma sahip olduğuna değinen Bakan Davutoğlu, ''Ağrı Ortadoğu ve Kafkaslar'la gelişmede paralel bir konumdadır. Bizim dış politikadaki hedefimizde tüm komşu vilayetlerimizin de kalkınmasını sağlamaktır. Komşu ülkelerle yakın ilişkilere girerek, ekonomik olarak da onlarla bir entegrasyon sağlamayı hedef edinmişiz." şeklinde konuştu.

Hükümetleri döneminde Ağrı'ya yapılan yatırımları değerlendiren Davutoğlu, millet ve devletin kaynaşmasına paralel olarak, Türkiye'nin dış ilişkilerde itibarının arttığını dile getirdi.

Amaçlarının, devlet-millet kaynaşmasını sağlamak olduğunu dile getiren Bakan Davutoğlu, "Bir ülkede millet ve devlet kaynaşmışsa, bu ülkede gelişmenin önünü tutamazsınız. Bizim siyasetimizin temel hedefi, millet ve devleti kaynaştırmak, ortak bir stratejide, ortak bir hedef doğrultusunda millet ve devlet kaynaşmasını sağlamaktır. Milletin onaylamadığı hiçbir planı ve stratejiyi hayata geçirmemiz söz konusu değildir." diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, iftardan sonra Vali Yerlikaya ve AK Parti Ağrı milletvekilleri ile esnafı ziyaret etti. Kendisine ikram edilen tatlıyı yiyip, semaver çayı için Bakan Davutoğlu'na vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
 
cihan



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,298 µs