En Sıcak Konular

Ülkücüler 'Evet', MHP'liler 'Hayır' diyecek

2 Eylül 2010 10:17 tsi
Mersin'de 1980 askeri darbesi öncesinde Ülkü Ocakları Başkanlığı yaparken tutuklanan ve Mamak askeri cezaevinde diğer ülkücülerle işkencelerden geçen Habib Küçük, 411 milletvekili tarafından kabul edilen başörtüsü yasasını üçüncü maddeye dayandırarak boz

MHP yönetiminin aksine gerçek ülkücülerin bu referandumda evet oyu vereceğini vurgulayan Küçük, "12 Eylül 1980 darbesi Türkiye'yi büyük bir yıkıma götürmüştür. Bu askeri darbeden ben de zarar görenlerdenim. Mamak askeri cezaevinde yatanlardanım. İşkenceler gördük bütün ülküdaşlarım işkence gördü. İçeride asılan arkadaşlarımın hatırına onların ruhunu şad etmek adına evet diyeceğim." dedi.

Anayasa değişikliğinin 26 maddesinden 24 maddesini zaten herkesin kabul ettiğini belirten Küçük, karşı çıkılan iki madde olduğunu, esas önemli olan maddelerin bu olması nedeni ile evet diyeceğini vurguladı. Küçük şöyle konuştu; "Bir anayasa mahkemesinin yapısının değişmesi ikincisi HSYK'nın değişmesi. Bu ülke Mehmet Moğultay ve Seyfi Oktay'ın kadroları ile mi devam etsin?. Yoksa taşradan ve Türkiye'nin her yerindeki kürsü hakimlerinin oyları ile seçilen kurulla mı devam etsin?. Anayasa Mahkemesinin yapısı milli iradenin üzerine çıkan bir yapı. 411 milletvekili tarafından kabul edilen bir yasayı üçüncü maddeye dayandırarak bozan bir yapının değişmesi için evet diyorum. Benim iradem üzerine irade tanımıyorum. Benim iradem üzerine 'Hayır sizin iradeniz irade değil benim dediğim olur diyen' zihniyet yıkılacağı için evet diyorum. Şehit olan ülküdaşlarımın hakkı için evet diyeceğim. Şunu hiçbir zaman unutmayalım her bir evet şehit edilen ülküdaşlarımın ruhuna gidecek bir fatihadır."

MHP yönetiminin referandumda takındığı tavrın yanlış olduğunu belirten Küçük, MHP'nin bu şekilde tavır almasını ve CHP'nin vagonu olduğu sözüne katıldığını kaydetti.

Büyük ihtimalle Devlet Bahçeli'ye, CHP'nin de destekleyeceği cumhurbaşkanlığı sözü verildiğini ve Bahçeli'nin bunun için CHP'nin peşine takıldığına inandığını ifade eden Küçük, "Hayır diyen MHP yönetimine şunu sormamız lazım. Şu anda Anayasa mahkemesi yapısı içinde HSYK içinde bir tane ülkücü zihniyete sahip acaba üye var mı, yok. Ama şu anda gelme ihtimali var. Her düşünceden üye seçilme ihtimali var. Çoğulcu demokrasi dediğimiz bu değil mi?" şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli'nin referandumda 'evet'oyu kullanacağını açıklayan Ülkücüler ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Küçük, yapılan açıklamanın büyük bir hata olduğunu belirterek, "Ülkücülüğün bir ölçüsü yok. Ülkücülük insanın içindedir. Kimin daha fazla ülkücü olduğu kimin daha az ülkücü olduğunu herkes bilmektedir. Kimse kimseye kendine kanıtlamak zorunda değildir. Ben kendimi kanıtlamak zorunda değilim. Geçmişimiz her şeyimiz belli. Hiçbir menfaat karşılığı olmadan başka bir düşünce olmadan serbest irademle evet diyorum. Böyle olmasını canı gönülden istiyorum. Ben AK Parti'ye oy vermediğimi gibi AK Partili değilim ve AK Parti'li olmayacağım. Ben ülkücüyüm ama MHP'li değilim. Anlaşıldığına göre en son ülkücüler evet MHP'liler hayır diyecek." ifadesini kullandı.

cihan



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,192 µs