En Sıcak Konular

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na 'yeşil ışık'

2 Eylül 2010 09:43 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yönelik 'Antalya Mitingi' davetine, Deniz Baykal'dan 'yeşil ışık' yandı.

Torunu Mehmet'in üniversite kayıt işlemleri için ABD'de bulunan Deniz Baykal, ilk kez Akşam'ın duyurduğu 'davet' konusuna, yine Akşam aracılığıyla yanıt verdi. Baykal, 'Sayın Kılıçdaroğlu, arayıp davet ederse mutluluk duyar, icabet ederim' dedi.

CHP'nin eski ve yeni Genel Başkanı'nı Antalya'da aynı kürsüde buluşturacak sürpriz gelişme, Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresiyle paylaştığı düşüncenin, AKŞAM'da haberleşmesiyle olgunlaştı. Dün yayınlanan haberin ardından ABD'de bulunan Deniz Baykal ile görüşen CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Kılıçdaroğlu'nun bu niyetinin Baykal tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Ateş AKŞAM'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 'Sayın Baykal, böyle bir davetten mutluluk duyacağını ifade etti. ABD'den döndüğünde Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayıp davet etmesi halinde, partisinin Antalya mitingine memnuniyetle icabet edeceğini belirterek, 'Sayın Kılıçdaroğlu ile Antalya mitingine birlikte katılıp, partimin hayır kampanyası için üzerime düşeni yaparım' dedi.'

'DÖNER DÖNMEZ ARAYACAĞIM'

Baykal'dan gelen bu haber CHP lideri Gandi'yi de sevindirdi. ABD'den döner dönmez Baykal'ı arayıp 7 Eylül'de yapılacak Antalya mitingine davet edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Antalyalıları Sayın Baykal ile birlikte selamlayıp, aynı kürsüden konuşma yapmayı içtenlikle istiyorum. Bundan doğal ne olabilir' diye konuştu.

ÖNDER SAV KATILMAYACAK

Baykal ile Kılıçdaroğlu'nun bir araya gelecek olması, dikkatleri CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a çevirdi. Sav, 7 Eylül tarihli programında Antalya mitinginin bulunmadığını, bu nedenle mitinge katılmayacağını söyledi.

Güney seferine çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt gezilerini sürdürüyor. Osmaniye ve Hatay illerinde konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan anayasa değişikliği referandumunda 'hayır' oyu vermelerini istedi. Kılıçdaroğlu, 'Anayasa değişikliği ile milletin başına firavun olmak istiyorlar. Buna izin vermeyin' dedi. Özel uçakla geldiği Adana'da önce Ceyhan'a giden Kılıçdaroğlu'nu karşılayanlar arasında, MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de vardı. MHP'li Başkan, CHP otobüsüne binerek Kılıçdaroğlu'na 'hoş geldiniz' dedi ve başarılar diledi. Kılıçdaroğlu Ceyhan, Osmaniye ve Hatay'da yaptığı konuşmalarda,'Haramilerin iktidarını alaşağı edip halkın iktidarını kuracağız. Halkın ayak sesi geliyor. Bize yetki verin, onlardan hesap soralım. AKP'yi tarihe siz gömeceksiniz. Hizmet istiyorsanız ben gelip size hizmet vereceğim. AKP'yi 12 Eylül'de sandığa gömün. Oylara, sandığa sahip çıkın. 12 Eylül'de halk kazanacak. Yalancılar talancılar kaybedecek' dedi.

Gandi'nin köşk adayı

Önceki gün Flash Tv'de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Köşk adayını açıkladı.  Kayseri'ye gidişi sırasında Köşk adayı ile ilgili olarak gazetecilere söylemiş olduğu 'geçmişin hesabını verebilecek, şaibesi olmayan bir isim Köşk adayımız olabilir' sözlerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, bu sözlerle ilgili olarak: 'Sayın Baykal yaşayışıyla, hesap vermesiyle, duruşuyla, aile yapısıyla, çocuklarıyla örnek bir ailedir''dedi. Bu sözleriyle Kılıçdaroğlu, Köşk için en önemli adayının Deniz Baykal olduğunu açıklamış oldu.

BAŞBAKAN ÖNCE CEVAP VERSİN

Adana'ya hareketinden gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın, 'Türban konusunda samimiyse 13 Eylül'de gelsin, çözelim' sözlerini hatırlatması üzerine,  kendisinin Erdoğan'a daha önce bir soru sorduğunu belirterek, '2006 tarihinde TBMM'ye Sayın Başbakan'ın imzasıyla bir kanun teklif geldi. Bu teklif, terör örgütünün kurucusu ve üyelerine af getiriyor. Bu terör örgütünün kurucusu kim? Sayın Başbakan, önce bu soruya yanıt versin. Ondan sonra ben, büyük bir samimiyetle açıklarım. O bana bir soru soruyor. Ama ben daha sormuştum' dedi.

akşam



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,351 µs