En Sıcak Konular

Topçu: 12 Eylül'ü 'evet' oylarımızla temizleyeceğiz

2 Eylül 2010 09:09 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Darbe ile kirletilen 12 Eylül'ü referandum günü 'evet' oyları ile temizleyeceğiz." dedi.

BBP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde iftar programı düzenledi. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan BBP Lideri Topçu, anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül günü herkesin 'evet' oyu kullanmasını istedi. 12 Eylül 1980 darbesinde işkence ve zulüm görmüş siyasi kadroların partilerinde toplandığını söyleyen Topçu, "Evren ve cuntası tarafından 12 Eylül sonrası 1 milyon 680 bin insana zulüm yapılarak, millet geleceğine indirilen bir darbe olarak bu 12 Eylül kirletildi. Şimdi bu 12 Eylül'ü 'evet' oylarımızla temizlemeye var mıyız? 12 Eylül sabahı cuntanın kirlettiği o günü 'evet' oylarımızla temizleyeceğiz." diye konuştu.

BBP iktidarında Anayasa Mahkemesi ve HSYK'yı kaldırma sözü veren Topçu, "BBP, 18 yıldır diyor ki, Menderes'i ve iki bakanını ipe çeken 1960 ihtilali ile bu milletin geleceğine darbe indiren 60 çetelerin sözcülerinin başındaki adamın kurmuş olduğu mahkemeyi ben iktidar olursam millet iradesinden teşekkül ettireceğim. Kimse de engel olamayacak. O Anayasa Mahkemesi benim iktidarımda tamamen milletin iradesinden oluşacak. HSYK'ya gelelim. 'Hayır' diye feryat edenler, bu milletin hafızası bu kadar zayıf mı? CHP'nin arka bahçesi ve kankalarının peşine takıldı. Yükseklere çıkınca, plazalarda oturunca akıl baştan gidiyor mu? Mehmet Moğultay'la, Seyfi Oktay o kadrolar için ne demişti unuttunuz mu? Şunları almayıp da ülkücüleri, MHP'li faşistleri mi alacağız? Siz neyi istiyorsunuz? Siz ne yapıyorsunuz? Allah akıl fikir versin. Bizim aklımız fikrimiz başımızda. CHP'nin arka bahçesini millet iradesi ile darmadağın edeceğiz Allah'ın izniyle." şeklinde konuştu.

 
cihan



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs