En Sıcak Konular

Başbakan, KPSS’de MIT’i görevlendirdi

2 Eylül 2010 08:03 tsi
Başbakan, KPSS’de MIT’i görevlendirdi     
KPSS’deki kopya iddialarından ve ardından gelen öğretmen atamalarının iptal edilmesinden rahatsız olan Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüşerek bu iddialarının araştırılmasını istedi.

KAMU Personel Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) kopya iddiaları üzerine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki soruşturmada, bazı bilgilere ulaşılması ve öğretmen atamalarının ertelenmesi, referandum öncesinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ı da rahatsız etti. Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’la görüşerek, soruşturma sonunda hazırlanacak raporun kendisine sunulmasını, ardından muhatap tüm kurumlara iletilmesi emrini verdi.

Telefonlar inceleniyor

Fidan, talimat üzerine konuyu araştırması için MİT Ankara Bölge Başkanlığı’nda görevli personelin çalışma yapmasını istedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmaya ilişkin bilgileri toplayan MİT, ÖSYM’de sınav komisyonunda görev yapan 6 akademisyenin geçmişe yönelik tüm telefon konuşmalarının dökümlerini incelemeye aldı.

Koncuk’la görüşüldü

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’yle ortak çalışma yürüten MİT, akademisyenlerle, sınavda birinci olan ve kopya çektikleri iddia edilen kişilerin telefon irtibatı bulunup bulunmadığını kontrol edecek. MİT elemanları, elinde kopya çekildiğine ilişkin belgeler bulunduğunu iddia eden Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk’la da görüştü.

Önceki gün ve dün Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) giden polis, telefon kayıtları incelenen 6 akademisyenin bilgisayarlarına el koydu. KPSS’nin Eğitim Bilimleri sorularını hazırlayan 6 kişinin bilgisayarlarının, ana belleklerinin kopyası alındı. Adli emanete konulan bilgisayarlarda, elektronik posta trafiği, KPSS’ye ait soruların herhangi bir harici belleğe ya da CD, DVD’ye kopyalanıp kopyalanmadığı tespit edilecek. Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, bilgisayarların incelemesini bilişim uzmanı polislerin yerine bilgisayar mühendisi bilirkişilerin yapmasını istedi.

Savcıya bilgi verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da önümüzdeki günlerde ÖSYM’den üst düzey bazı yöneticilerin bilgisine başvurması bekleniyor. YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak, geçtiğimiz günlerde iddialarla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Sakınan ile görüşerek, konuyla ilgili bilgi verdi.

1500 gizli mağdur

KPSS’de ortaya çıkan skandal nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmen atamalarını ertelemesi, bu sınava girmediği halde atanacak olan yaklaşık 1500 kişiyi mağdur etti. KPSS’deki soruşturma, kurumlararası atama ve açıktan atama yoluyla öğretmen olarak atanacak bu adayların da atanamamasına neden oldu. Yetkililer, atamaların en geç bir ayda yapılmasını planladıklarını söylediler. Ancak sınavın tamamen iptali durumunda yeni sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamalar kasım ayına sarkabilir.
 
hurriyet



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,517 µs