En Sıcak Konular

Muhtarlar seçmen kartlarını yetiştiremezse...

1 Eylül 2010 22:38 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, seçmenlerin oy kullanacakları bina ve sandık bilgilerinin yer aldığı seçmen kartlarını, vatandaşa zamanında ulaştırmayan muhtarların görevden alınabileceğini bildirdi.

Atalay, konunun muhtarlar için bir görev arz ettiğini belirterek, "Bunu bir şekilde ihmal eden, yerine getirmeyen, hele hele kasıtlı bir şekilde aksatan muhtarımız olursa hemen görevden alırız." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay şehit ve gazi yakınlarına verilen iftar yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaklaşan referandum öncesi seçmen kartlarının birçok vatandaşa iletilmediğinin sorulması üzerine Atalay, söz konusu kartların cuma gününe kadar vatandaşın elinde olması gerektiğini ifade etti. Atalay ayrıca, belgeleri henüz ellerine ulaşmayan vatandaşların ise muhtarlıklara başvurması gerektiğini dile getirdi.

Bakanlık olarak durumu valilerle paylaştıklarını söyleyen Bakan Atalay, "Bakanlık olarak bütün valilerimizi tekrar aradık ve bunu hatırlattık. Onlar da kendi kaymakamlarıyla görüşüyorlar ve kaymakamlarımız da muhtarların bu belgeleri gerektiği gibi dağıtıp dağıtmadıklarını kontrol ediyor. Yarın akşama kadar da bize tüm Türkiye genelindeki bilgiler ulaşacak." dedi.

Muhtarların konu hakkında ciddi bir hassasiyet göstermesi gerektiğini aktaran Atalay, kartları gerektiği gibi vatandaşlara ulaştırmayan muhtarların görevden alınabileceğini duyurdu. Atalay şöyle konuştu: "Muhtarlar için bu önemli bir görevdir. Bunu bir şekilde ihmal eden, yerine getirmeyen, hele hele kasıtlı bir şekilde aksatan muhtarımız olursa hemen görevden alırız. Buradan muhtarlarımızdan rica ediyorum, cuma gününe kadar ellerindeki belgeleri adreslere ulaştırsınlar."
 
cihan



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,818 µs