En Sıcak Konular

CHP: AK Parti hazırladı diye karşıyız

1 Eylül 2010 20:46 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, anayasa değişikliği referandumuna, yargının siyasallaştırılması ve paketin AK Parti mutfağında hazırlandığı gerekçesiyle karşı olduklarını söyledi.

12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi taraflarını belli eden siyasi partiler il il gezerek niçin 'evet' ya da 'hayır' denmesi gerektiğini partili ve seçmenlere anlatmaya devam ediyor. Bu kapsamda CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Sivas'ta partililerle bir araya geldi. Oran, CHP'nin anayasa değişikliği referandumuna neden 'hayır' dediklerini anlattı. Pakette bulunan değişikliklerin iktidar partisinin mutfağında hazırlandığını iddia eden Oran, Türkiye'nin yeni bin anayasaya ihtiyacı olduğunu kendilerinin de kabul ettiğini, ancak ortak mutabakatla hazırlanan bir anayasa talep ettiklerini söyledi.

Hükümetin anayasa değişikliğiyle yargıyı siyasallaştıracağını iddia eden Oran "Bugüne kadar 16 defa değişen anayasa, adeta yamalı bir bohçaya döndü. Yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğunu biz daha önce defalarca dile getirdik. Ancak AK Parti'nin mutfağında hazırlanan üzerinde mutabakatın sağlanmadığı bir değişikliği istemiyoruz. Çünkü anayasalar herkesin mutabık kaldığı metinlerdir." diye konuştu.

Türkiye'nin 8 yıllık AK Parti iktidarında iyi yönetilmediğini savunan Oran, iktidarın referandumda 'evet' oylarını fazla çıkması için dış ülkeler ve terör örgütü dahil herkesle ahlaksız bir pazarlık içinde olduğunu ileri sürdü. "Millet can, AK Parti yargıyı ele geçirme derdinde" diyen Oran, AK Parti 8 yıldır adaleti tesis edemedi. Sürekli sistemle oynadılar. Eğitim ve sağlığa güven kalmadı. Şimdi sıra yargı sistemine geldi. Biliyorsunuz bu parti laiklik tehdidinin odağı olmuş bir parti. Anayasa Mahkemesi, ceza keserek bunları cezalandırdı." şeklinde konuştu.

Önlerinde üç önemli tarihin bulunduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, bunların 12 Eylül referandumu, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi. Bu üç tarihten de başarılı çıkmak zorunda olduklarını belirten Oran, bunların sonucu olarak CHP'nin yerelde ve genelde iktidara gelmesini sağlayacaklarını kaydetti. Oran, CHP'de eski ve yeni yönetim arasında uyumlu bir çalışma olduğunu söyledi.

cihan



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,133 µs