En Sıcak Konular

Orgeneral Güner hakkında suç duyurusu

1 Eylül 2010 18:20 tsi
Prof. Dr. Baskın Oran, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner hakkında suç duyurusunda bulundu...

Prof. Dr. Baskın Oran, Genelkurmay Elektronik Sistemleri (GES) Komutanlığınca yapıldığı iddia edilen dinlemelerle ilgili olarak, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner'in, ''görevi kötüye kullanma ile özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal'' suçlarından cezalandırılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Oran'ın avukatı Oya Aydın tarafından sunulan suç duyurusu dilekçesinde, bir gazetede 30 Ağustos tarihinde yer alan haberde, ''Orgeneral Aslan Güner'in, Korgeneral rütbesiyle 2007 yılında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada, (PKK'lıları dinleyeceğiz) gerekçesiyle İsrail'den GES Komutanlığına alınan sistemle kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin dinlenildiği'' iddialarına yer verildiği aktarıldı.

''Bu biçimde yapılan eylemin suç olduğu'' belirtilen dilekçede, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) başta olmak üzere ilgili diğer yasa ve yönetmeliklerin, dinlemenin nasıl yapılacağı hususunu açıkça belirlediği kaydedildi.

Dilekçede, ''Yasal ve Anayasal güvencelere karşın, temel görevi yurt savunması olan askeri kolluğun en üst düzeydeki görevlilerinden biri tarafından, yasa dışı biçimde ve yetki gasbı yapılarak, ülke içerisinde siyasal muhalif olarak gördükleri kişilerin hukuka aykırı biçimde dinlendikleri iddiası derhal soruşturulması gereken çok ciddi bir suçtur'' denildi. Suç duyurusu dilekçesinde, Aslan Güner ve yürütülecek soruşturma ile açığa çıkarılacak diğer kişilerin, ''görevi kötüye kullanma'', ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' ve ''haberleşmenin gizliliğini ihlal'' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

ORGENERAL GÜNER'E ADLİ SORUŞTURMA

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner'in, 2007'de "PKK'lıları dinleyeceğiz" gerekçesiyle İsrail'den aldırdığı cihazla iki bin kişiyi yasa dışı olarak dinlettiği iddialarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir açıklama daha geldi.
Cihazların alım nedenleri dışında kullanıldıkları iddialarını araştırmak maksadıyla bazı kurum ve kuruluşlardan bilgi, belge, doküman talep ve temin edilmesi ve bazı cihazlarda teknik incelemeye duyulan ihtiyaç nedeniyle adli soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı daha önce de idari soruşturma başlatmıştı.

bugün



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,551 µs