En Sıcak Konular

İşte Kılıçdaroğlu'nun referandum tahmini

1 Eylül 2010 17:53 tsi
İşte Kılıçdaroğlu'nun referandum tahmini Referandumda 'evet' oyu çıkacağına dair gafa imza atan Kılıçdaroğlu, bu kez tahminiyle ilgili rakam verdi.

12 Eylül'de yapılacak olan referandumda geri sayım başladı. Siyasi parti liderleri referanduma ilişkin olarak tahminlerini açıklamaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum oyuyla ilgili ilk kez rakam verdi.

Bir kaç kez referandumda 'Evet' çıkacağına dair gaf yapan Kılıçdaroğlu, bu kez yüzde 65 oranında 'Hayır' oyu çıkacağını iddia etti.

DEĞİŞİMİN YOLUNU AÇACAĞIZ

Anayasa değişikliğinin adalet getirmediğini, yolsuzlukların üstünü örttüğünü savunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evet' çıkarsa artık yargı ihale yolsuzluklarına da bakamayacak. Hak aramıyorsa bir toplum orada demokrasi özgürlük yoktur. Biz ‘hayır' deyip, hakkımızı özgürlüğü arayacağız, değişimin yolunu arayacağız. ‘Yüzde 65 hayır çıkar'.

AKP’nin sallanması demektir, AKP’yi silkeleyeceğiz, AKP'de yiyiciler, köşe bölücüler, ihaleye fesat karıştıranlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler var.

Biz gazetelere ‘ilan verelim' dedik, 1 sayfa 40 bin lira. Bunlar nereden buluyor bu parayı, biliyorsunuz değil mi? Bunlardan kurtulmanın yolu 12 Eylül ondan sonra genel seçimler.”

YAŞAR KEMAL'İ HATIRLATIP...

Vatandaşa hitap eden Kılıçdaroğlu, birlikte devrimler gerçekleştireceklerini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Haramilerin iktidarını aşağı edip, halkın iktidarı kuracağız. Yaşar Kemal, Orhan Kemal'in yaşadığı bereketli topraklar üzerindeyiz, bu bereketli topraklarda çiftçi arkadaşlarımız hayatından memnun mu?

Size bir görev daha düşüyor, iktidarı 12 Eylül'de sandığa gömme görevi düşüyor. Halkın gücünü göstereceğiz. Beraber yola çıktık, mücadelemizi birlikte yürüteceğiz. Meydanda çok genç var, geleceğimiz gençler. Recep beyin ezberini bozan da gençler olacak."



Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,669 µs