En Sıcak Konular

Polis Roj TV merkezini bastı

1 Eylül 2010 15:47 tsi
Danimarka polisi hakkında soruşturma başlatılan Rog TV'nin merkezine baskın düzenledi

Danimarka Başsavcısının Roj TV davasının açıldığını duyurmasının ardından Danimarka Polisi'nin dün Roj TV merkezine baskın düzenlediği öğrenildi. Polis, başkent Kopenhag'da bulunan merkezdeki bilgisayarlara ve dosyalara el koydu.

Edinilen bilgilere göre baskın sırasında gözaltına alınan kimse olmadı. Danimarka polisinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi ancak 6 yıldır soruşturmayı yürüten Savcı Lise-Lotte Nilas baskını doğruladı.

LİSANS İPTALİ YOK

Öte yandan Başsavcısı Joergen Steen Soerensen'in dün yaptığı açıklamada Roj Tv'nin terör örgütü PKK'nın ve onun bir kolu olan Kontra-Gel'in eylemlerini teşvik ettiğini açıklamasının arından gözler Radyo Televizyon Üst Kuruluna çevrilmişti. Herkes, daha önce iki kez Roj Tv'nin PKK propagandası yapmadığı yönünde karar veren Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun davanın açılmasının arından televizyonun yayın lisansını iptal edip etmeyeceğini merak ediyordu.

İşte bu açıklama bugün öğlen saatlerinde Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Christian Scherfig'den geldi. Danimarka devlet televizyon DR'ye konuşan Scherfig, şu an için Roj TV'nin lisansının iptal edilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Başsavcının açıklamalarının ardından Roj TV'nin daha yakından takip edileceğini ifade eden Scherfig, "Savcılık makamında yeni deliller varsa bunları dikkate almak zorundayız." dedi. Kendilerinin Radyo Televizyon Üst Kurulu olarak birkaç yıl önce Roj TV'nin yayınlarını incelediklerini belirten Scherfig, bu süre içerisinde televizyonun yayın anlayışının değişmiş olabileceğini ifade etti.



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,854 µs