En Sıcak Konular

Ağzınızdan çıkanı kim görecek?

1 Eylül 2010 15:27 tsi
Ağzınızdan çıkanı kim görecek? Manşetlerde! ABD’nin Türkiye’ye yapacağı silah satışını Yahudi lobisi durdurdu minvalli bir ton haber. İyi de.. Bizzat İsrail bizimle artan oranda ticaret yapıyor.. Silah satıyor. Nasıl oluyor? İnce narince bilmek gerekiyor!

Bugün kimi gazetelerin manşetlere kadar çektiği “vermiyoruz” haberleri, ABD’nin Türkiye’nin istediği silahların satışını durdurduğunu söylüyor.

Anımsanacağı gibi buna benzer bir haber veya bugünkü haberlerin “müjdecisi” niteliğinde bazı haber kısa süre önce yayınlanmıştı.

Aslında durum daha çok şu: Obama yönetimi, durdurucağını düşündüğü için bu önerileri (silah satışı) Kongre’ye göndermiyor! Sebep?

Onu da Washington büyükelçimiz Namık Tan şöyle açıklamış; “(İran oylaması ve İsrail krizi nedeniyle Türkiye’ye öfke duyan Yahudi lobisini kast ederek) “bazı çevrelerin Kongre’deki ağırlığından çekinen Obama Yönetimi anlaşmaları Kongre’ye göndermedi. Bu yüzden bizimle imzalanan silah anlaşmalarını reddedilebilecekleri düşüncesiyle Kongre’ye göndermiyor.”

Nedir bu silahlar diye bakıldığında iki kalem ortada gözüküyor; “Reaper’lar (insansız hava aracı) ve Süper Kobra’lar. Bir not düşelim hemen; aslında ABD süper kobraları kolay kolay vermiyor kimseye. Bu silahlar gerçekten etkin. Türkiye de bunları özellikle terörle mücadele kullanıyor.

Demek ki uzun uzadıya parlatılan haberler tek cümleye indirilebilir; Yahudi lobisinden korkan Beyaz Saray bu silah satışlarını askıya almış.

Gariplik var; Hayli zamandır ve Davos’tan sonra da ziyadesiyle arası kötü olan Türkiye ve İsrail arasında ticari ve askeri satışlarla ilgili bir sorun yok. Ama ABD’de sorun oluyor?

Mavi Marmara krizinden sonra İsrail’den beklenen 4 insansız hava aracı Heron’un teslimatı sorunsuz gerçekleşmedi mi? Daha iki gün önce Türkiye’deki hemen tüm gazeteler “aramız bozuk ama ticaret hacmi yükseliyor” haberleri yapmadı mı?

İlginç bir durum var mı yok mu?

Aynı konuyu bugün işleyen Hürriyet Gazetesi’nden Tolga Tanış imzalı haberde şöyle bir bölüm var; “Üst düzey bir yetkili Washington’daki Yahudi lobisinin son dönem çalışmalarıyla Ermeni lobisine benzediğini söyledi. Türkiye-Ermenistan yakınlaşmaya çalışırken nasıl Ermeni lobisi buna karşı çıkıyorsa…”

Üzerinde durulması gereken bir analiz! Öte yandan yukarıda belirttiğimiz gibi “fiili” durdurmanın Beyaz Saray’a ait olduğu bilgisi de önemli!

Ve nihayet bu konu tartışılırken sona ermiş, Türkiye Devleti’nin Amerikalı lobi ve halkla ilişkiler şirketleriyle olan anlaşmalarının yenileneceği bilgisinin de aynı haber içinde yer aldığını da söylemek gerekiyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,063 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,149 µs