En Sıcak Konular

Hukuçular Birliği'nden 'EVET' çağrısı

1 Eylül 2010 14:43 tsi
Demokratikleşme, yargı bağımsızlığı ve insan hakları için 'EVET' dediler...

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, "12 Eylül tarihinde halk oylamasına sunulacak olan Anayasa değişikliği; demokratikleşme, yargı bağımsızlığı ve insan hakları açısından önemli bir adımdır." dedi.
Kılıçkaya, Atapark'da yaptığı basın açıklamasında, vakıf olarak TBMM önünden başladıkları demokrasi yolculuklarında Türkiye'yi dolaştıklarını söyledi. Referandum gününe kadar kentleri dolaşacaklarını vurgulayan Kılıçkaya, gittikleri yerlerde Anayasa değişikliğinin getirdiklerini Türk halkına anlattıklarını vurguladı.

Anayasa değişikliğindeki her bir madde ele alındığında, mevcut halinden daha iyi bir Anayasa inşa edileceğinin tartışılmaz olduğunu aktaran Kılıçkaya, değişiklikliğin Türkiye'yi bir adım daha ileri taşıyacağını ifade etti.

Mevcut anayasanın, darbe döneminde hazırlanması ve darbecilerin ruhunu taşıması nedeniyle tümden değişmesi gerektiğini belirten Kılıçkaya, "Bu ruh değişime kapalı, anti demokratik, özgürlükleri sınırlayan vesayete dayalı bir sistemin ürünüdür. Demokratik dönemlerde yapılan her değişiklik bu anlamda bir kazanımdır. Bu bağlamda, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda da sonucun 'evet' çıkması halinde anayasanın darbeci ruhu bir parça daha azalmış olacaktır." diye konuştu.

Kılıçkaya, Türkiye açısından önemli gelişmeler içeren Anayasa değişikliğinin sadece siyasilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu düşündüklerini ifade ederek, Türk halkını referandumda "evet" demeye çağırdı. (CİHAN)




Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,762 µs