En Sıcak Konular

Erdoğan'ı mahkemeye veren çiftçi de referandumda 'evet' diyecek

1 Eylül 2010 12:16 tsi
Çiftçiyi mağdur ettiği gerekçesiyle 3 yıl önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında maddi ve manevi olarak 2 liralık tazminat davası açan Yozgatlı çiftçi, halk oylamasında ülkenin geleceği için 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Çiftçi Ali Sait Dönmez, çiftçinin mağduriyetinden dolayı gerçekten Başbakan'a kızgın olduğunu ve bu nedenle maddi ve manevi tazminat davası açtığını hatırlatarak, "O başka, referandum başka. Ben referandumu okudum ve içeriğini biliyorum. Ülkem için, ülkem insanı için çok önemli. Bu nedenle 'evet' diyeceğim. Hayır diyenleri de ikna ediyorum." dedi.

Yozgat'ın Ovakent kasabasında çiftçilik yapan Ali Sait Dönmez, çiftçiyi mağdur ettiği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a, 2007 yılında 1 lira maddi, 1 lira da manevi olmak üzere toplam 2 liralık tazminat davası açtı. Aldığı kredi borçlarını ödeyemediğini ve bunu da girdi maliyetlerinin artmasına bağlayan çiftçi, sahip olduğu tüm maddi mallara haciz geldiğini belirterek, Başbakan Erdoğan'a parası olmadığı için 2 liralık tazminat davası açmıştı. Ali Sait Dönmez, o tarihte Ankara Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya delil sunamadığı için ikinci duruşmada davanın reddedildiğini hatırlattı.

Dönmez, bugün tam olmasa da, istediği şekilde destekler verilmese de çiftçi ile ilgili iyi gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, "Halen süren sıkıntılarımızın çözümünü istiyoruz. Pancar çiftçisi halen elektrik borcunu ödeyemiyor. Aldığı mahsul maliyetlere yetmiyor." diye konuştu. Bu tepkisi ile anayasa değişikliği konusundaki halk oylamasını ayrı tuttuğunu anlatan Dönmez, anayasa değişikliğinin siyasetçilerden çok halkı ve ülke geleceğini ilgilendirdiğini anımsattı. Dönmez, "Böyle bir fırsatı değerlendirmek gerekir. O nedenle referandumda 'evet' diyeceğim. Hayır diyenleri de ikna ediyorum. Son güne kadar da ikna edeceğim." şeklinde konuştu.

Çiftçinin yaşadığı sorunlar noktasında adını duyduklarını ama kendisini bir türlü göremedikleri Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ni göreve çağıran Dönmez, "Her şeye rağmen ülkemi seviyorum. Bu ülke bizim ülkemiz. Ülkemin geleceği adına siyasi değil düşünceme göre hareket ederek evet oyu kullanacağım." dedi.

Ali Sait Dönmez, 12 Eylül ihtilalinde hayatını kaybeden ülkücü ve solcu gençleri rahmetle andığını ifade ederek, referandumda 'evet' çıkması durumunda bu gençlerin ruhu için bir hafta oruç tutacağını dile getirdi.

cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,660 µs