En Sıcak Konular

Erdoğan 'tamam' dedi, Kılıçdaroğlu...

1 Eylül 2010 11:14 tsi
Erdoğan 'tamam' dedi, Kılıçdaroğlu... 
Miting meydanlarında başörtüsü yasağını kaldırma vaadinde bulunan CHP lideri sessizliğe gömüldü!

Başörtüsü sorunun çözme vaadinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Öyleyse fazla beklemeyelim hemen 13 Eylül'de çözelim" önerisinden sonra sessizliğe büründü. Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa seçildiği günden beri başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin hep çelişkili açıklamalarda bulundu. Son olarak partisinin İstanbul mitinginde "başörtüsünü özgür kılacağız" diyen Kılıçdarolu, yasağı nasıl kaldıracağına ilişkin hala bir açıklama yapmadı.

TELEVİZYONDA AÇIKLADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildikten sonra ilk olarak CNN Türk'te katıldığı bir programda başörtüsü sorununu çözeceğini açıkladı. Sorulara karşın bu vaadinin içini açmayan Kılıçdaroğlu, çözümü nasıl gerçekleştireceğine ilişkin bir ipucu vermedi.

ŞAHSİ GÖRÜŞÜ

Kılıçdaroğlu daha sonra Radikal gazetesine verdiği röportajda, başörtülü kızların üniversiteye gidebileceğini söyleyerek önceki söylemini bir adım daha ileri taşıdı. Kamuoyu bu radikal çıkışı alkışlarken Kılıçdaroğlu'na parti içinden özellikle katı laiklerden tepkiler geldi. Kısı süre sonra CHP'li yöneticiler, partinin yetkili organlarında böyle bir konunun kesinlikle tartışılmadığını dile getirerek, söz konusu açıklamaların Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsi görüşü olduğunu ifade ettiler. Parti içinden gelen tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu da yazılı bir açıklamayla Radikal gazetesinde yer alan ifadeleri kullanmadığını ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia etti.

FAZLA BEKLEMEYELİM

Kılıçdaroğlu son olarak 22 Ağustos'ta partisince İstanbul Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen referandum mitinginde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Sayın Başbakan, siz türbanı da engellediniz. Söz veriyorum türbanı da biz özgür kılacağız. Görecek Sayın Başbakan. O yapmadı, biz yapacağız." Kılıçdaroğlu'nun bu iddialı sözlerine üzerineBaşbakan Erdoğanhafta sonunda "Öyleyse fazla beklemeyelim. 13 Eylül'de başörtüsü sorununu çözelim" çağrısında bulundu.

MHP DE HAZIR

Başbakan Erdoğan'ın bu çağrısının ardından MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da, başörtüsü sorunun çözümü için AK Parti ve MHP'nin desteğiyle yapılan ve CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürerek iptal ettiği düzenlemeyi hatırlattı. MHP'nin hala aynı noktada durduğunu ve yasağın kalkması yönündeki tavırlarının sürdüğünü belirten Paçacı, "MHP olarak biz hazırız" dedi. Paçacı, "CHP'nin yeni yönetiminin bu konuya olumlu bakması bizi memnun etmiştir" diyerek CHP liderini övdü. Ancak MHP ve AK Parti'nin bu çağrıları üzerine Kılıçdaroğlu sessizliğe gömüldü.

Aynı gün tekzip

Kılıçdaroğlu, 1 Temmuz'da Radikal gazetesine "Kızlar üniversiteye türbanla gidecek" dedi. Aynı gün Cumhuriyet Halk Partisi'nin resmi internet sitesinden yer alan açıklamasında Radikal gazetesindeki açıklama yalanlandı. Açıklamada, "Tarafımdan kızlar üniversiteye türbanla gidecek ifadesi kullanılmamıştır" denildi.

Dersim ve genel afta da 'u' dönüşü

Dersim'de insanların katledilmesine hak veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e Dersimli olan Kılıçdaroğlu'ndan sıcağı sıcağına istifa çağrısı gelmesi kamuoyunu sevindirmişti. Fakat Kılıçdaroğlu, dönemin CHP lideri Baykal ile görüştükten sonra çark etmiş, "Artık o iş bitti. Bizim misyonumuz partiyi zayıflatmak değil güçlendirmektir" demişti. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde de iktidara gelmeleri durumunda genel af çıkaracaklarını açıkladı. "12 Eylül'de 'Hayır' deyin. 'Hayır' deyin ki demokrasinin önü açılsın. 'Hayır'la toplumsal mutabakatın önü açılsın ve kuzeyden güneye, doğudan batıya, genel affın önü açılsın. Kardeş kanı akmasın artık. Kan kanla yıkanmaz. Gelin hep birlikte halkın iktidarını kuralım" şeklindeki cesurca sözler bir gün sonra değişti. Kılıçdaroğlu, af için çok sayıda koşul saydı.

"Önder abisi biber sürdü"

Kılıçdaroğlu'nun sessizliğini "Bir Kılıçdaroğlu klasiği" olarak niteleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik şu yorumu yaptı: "Sayın Kılıçdaroğlu taşrada bir şey söylüyor. Ankara'ya gelince Önder abisi ağzına biber sürüyor. Hemen vazgeçiyor. Kılıçdaroğlu'nun böyle 10 tane dönüşü var. Kılıçdaroğlu liderlikte daha acemi. Konuştuğunun CHP'de nasıl yankı bulacağını hesap edemiyor. Meydanların gazına gelerek konuşuyor. Bunlar temel haklar, birilerine şirin gözükmek için konuşulmaz bunlar. Samimiyet olmalı. Biz çağrımızın arkasındayız. CHP'nin çözüm önerisini bekliyoruz. Bu sorunun artık Türkiye'nin gündeminden çıkması lazım." 

yenişafak



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,994 µs