En Sıcak Konular

1 kez gördüğü kadınla evlendirildi

0 0 0000 00:00 tsi
ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ormanlı Beldesi'nde, psikolojik rahatsızlıkları bulunan 27 yaşındaki İsmail Dursun'un, Azerbaycanlı 36 yaşındaki Sevinç Ahmedova ile nikahının kıyıldığı ortaya çıktı.

      Oğlunun 2 yıldan bu yana evli olduğunu tesadüfen öğrenen Nizamettin Dursun, avukatı aracılığıyla Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
      Ormanlı Belde Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Nizamettin Dursun, çocuklarının nüfus cüzdanını değiştirmek için Nüfus Müdürlüğü'ne gittiğinde, oğlu İsmail'in, Azerbaycanlı Sevinç Ahmedova ile evli olduğunu öğrenince şok oldu. Dursun, yaptığı araştırma sonucunda oğlunun nikahını Davutlar Köyü Muhtarı Şaban Uysal'ın kıydığını, şahitliklerini Ormanlı Belediye eski Başkanı CHP'li Fikri Turan ile Gülüç Beldesi merkez muhtarı Lütfi Özcan'ın yaptığını tespit etti.
      Oğlunun yabancı kadından boşanması ve konunun araştırılması için avukatı aracılığıyla Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Nizamettin Dursun, “Oğlum saf. Psikolojik sorunları var. Hemen kandırılabilir. Askerlik bile yapmadı. Çocuğumu buradan almış, bir yerlere götürmüşler. Orada fotoğrafını çekmişler. Yabancı kadınla nikahını kıymışlar. Olayı öğrendikten sonra nikahı kıyan muhtarı aradım. Muhtar, bana, “Böyle bir nikah kıydım ancak niçin kıyıldığını bilmiyorum’ dedi. Bu nasıl iş anlayamadım, anlayamıyorum'' dedi.
      Anne Makbule Dursun ise, “Benim hasta çocuğumun beynini yıkamışlar'' derken şöyle konuştu:
      “Oğluma, ‘Belediye babana para vermez, baban da sana bakamaz’ demişler. İsmail'e 500 YTL verecek olmuşlar ancak, vermemişler. Oğlumu alıp götürmüşler ve yabancı bir kadınla evlendirmişler. Kadının Türkiye'de kalabilmesi için İsmail’i kullanmışlar.'' Yaklaşık 2 yıl önce sadece 1 kez gördüğü kadınla evlendirilen İsmail Dursun ise, kandırıldığını ve nikahı kimseye söylemesi için tehdit edildiğini öne sürerken, “Kadını pastanede bir kez gördüm. Bana ne iş yaptığımı sordu. Ben de, ‘işsizim’ dedim'' dedi.
      Nikahı kıyan Davutlar Köyü Muhtarı Şaban Uysal, nikah şahitleri Orman Belediyesi eski Başkanı Fikri Turan ile Gülüç Beldesi merkez muhtarı Lütfi Özcan'ın kendisini kandırdığını öne sürdü. Nikahın Ereğli'de kıyıldığını söyleyen Uysal, “Nikah işlemlerinin yapılmasında bir arzuhalci bana yardım ediyordu. İsmail Dursun ile Sevinç Ahmedova'nın nikahını Ereğli'deki arzuhalcinin bürosunda kıydık. Aslında köy dışında nikah yapmamam gerekiyordu. Ama bir karambole geldik. Kader kurbanı oldum'' diye konuştu.
      Nikah şahitlerinden Gülüç Merkez Mahalle Muhtarı Lütfi Özcan ise Sevinç Ahmedova ile kiralık ev ararken tanıştığını belirtti. Özcan, “2 çocuğuyla bana geldi. Kiralık ev aradığını söyledi. Ayrıca, ‘evlenmek istiyorum, biri var’ dedi. Evliliğe iki taraf da razıymış. Ben de yardımcı oldum. Eski Belediye Başkanı Fikri Turan ile birlikte nikah şahitliğini yaptım. Olayın böyle olduğunu bilmiyordum'' diye konuştu.
      Özcan, İsmail Dursun'u daha önce tanımadığını, nikahta kılık- kıyafeti düzgün olmadığı için giysi aldığını kaydetti. Lütfi Özcan, Sevinç Ahmedova'nın iyi biri olduğunu, zaman zaman da ilçede gördüğünü anlattı.
     

milliyet



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,847 µs