En Sıcak Konular

Erdoğan: Bu iş şirazesinden çıktı

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan: Bu iş şirazesinden çıktı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye gezisinde yaptığı bir açıklamada "Bu iş biraz da şirazesinden çıkmış vaziyette" dedi. Erdoğan bu sert çıkışı kime ve neden yaptı?

Başbakan Erdoğan, Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışı nedeniyle Fenerbahçe ile Al İttihad takımları arasında yapılacak dostluk maçı dolayısıyla Suriye'ye hareket etti. Erdoğan ziyareti öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğunu belirten Erdoğan, aradaki ilişkinin her geçen gün ilerlediğini söyledi. Ziyareti sırasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile geniş bir görüşme yapacağını kaydeden Erdoğan, bu görüşmede bölge ile ilgili gelişmelerin değerlendirileceğini ifade etti. Erdoğan, Suriye Başbakanı Naci Otri ile görüşeceğini açıklayarak, her iki ülke arasındaki enerji ve güvenlik alanlarındaki ilişkileri masaya yatıracaklarını kaydetti.

"BU ADAMLARIN NE YAPTIĞI BELLİ DEĞİL"

Erdoğan, gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin 14 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak Ankara'da düzenlenecek olan miting için İnönü Üniversitesi'nde sınavların ertelendiği iddialarını hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

"Miting yapma noktasında bizim bir sıkıntımız yok. Herkes müsaadesini alır ve belirlenen meydanlarda mitingini rahatlıkla yapabilir. Fakat bu ülkenin resmi kurum ve kuruluşlarının inisiyatif kullanmak suretiyle, eğer söylediğiniz doğruysa imtihanları ötelemek suretiyle bu tür adımları doğru bulmak asla mümkün değil. Çünkü eğitim kurumlarımız bilimle uğraşır, eğitim verir, imtihan zamanlarında da herkes sınavlarına girer. Şimdi belirlenmiş sınavlar gerçekten bundan dolayı erteleniyorsa tabi ki bu çok çirkin birşey ve bunun üzerinde durulması gerekir. Bir diğer konu bu iş biraz da şirazesinden çıkmış vaziyetinde. Anayasanın amil hükümlerini yok farzetmek suretiyle yollara dökülen bu takımların şu anda ne yaptığı belli değil. Onlar tabi yollarına devam edecekler.

"KENDİ TAKTİĞİMİZİ UYGULAYACAĞIZ"

Anayasamızın amil hükümleri çerçevesi içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin başlayacağı tarih ve adaylık süresi bellidir. Bu süre içinde bu seçimin nasıl yapılacağı bellidir. Biz siyasi bir partiyiz. Dolayısıyla her siyasi partinin stratejisi ve taktikleri olur. Bu stratejisini ve taktiklerini de en ideal şekilde uygular. Nitekim nasıl ana muhalefet veya muhalefet partileri bildiği herşeyi konuşuyolarsa, kendilerine göre tavırlar belirliyorlarsa, elbette iktidar partisi olarak biz de kendi stratejimizi ve taktiğimizi uygulayacağız. Bizim asıl hedefimiz ülkemizde bir gerilim olmadan ülkemizin gelişmesine kalkınmasına odaklanmaktadır. Dün açıklanan rakamları gördünüz. Türkiye bir istikrar yakalamıştır. Türkiye bir güven ortamı yakalamıştır. Bu güven ortamını bu istikrar zeminini bu kuru gürültüye kurban edemezdik ve etmedik. Şu ana kadar da bu gayet güzel bir şekilde gelişti. Hiçbir zaman ne siyaset üzerinden ne de herhangibi bir kişi kurum veya kuruluş üzerinden siyaset yapmayı kendimize amaç edinmedik. Böyle popülist davranışlar içine girmedik ve girmeyeceğiz de."

"MİLLETVEKİLLERİYLE HAFTAYA GÖRÜŞECEĞİM"

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir takvim belirlenip belirlenmediği şeklindeki soru üzerine de, "Şu anda sivil toplum örgütleriyle zaten görüşmelerimi yapıyorum. Teşkilatımızla ilgili alan taramasını bitirdik. Şu anda değerlendirmesi yapılıyor. Milletvekili arkadaşlarımla da öyle zannediyorum ki önümüzdeki haftadan itibaren görüşmeye başlarız. Son görüşmemizde Merkez Karar Yürütme Kurulu ile yapacağız. Ondan sonra da adaylık müracaatları başladığı anda adımı atmış olacağız" karşılığını verdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adayının son güne bırakılıp bırakılmayacağı şeklindeki soruya ise, "Artık bırakın o da bizde kalsın" şeklinde yanıt verdi.


sabah



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,930 µs