En Sıcak Konular

Kapkaççılara ilk kez rekor ceza!

0 0 0000 00:00 tsi
İclal Ülker’i, çantasını çalmak isterken öldüren üç sanık cinayetten müebbet hapse çarptırıldı

Türk adaleti yine örnek bir ceza verdi. 1.5 yıl önce İstanbul Kartal’da, Tekel fabrikasında araştırma şube müdürü olarak çalışan kimya mühendisi İclal Ülker’i kapkaç yapmak isterken otomobilin altında sürükleyerek ölümüne neden oldukları için yargılanan 3 sanığa ceza yağdı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak beraatlerini istedi. Ancak mahkeme heyeti sanıkları “kasten adam öldürmek” suçundan TCK’nin 82. Maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza daha sonra, sanıkların duruşmalardaki saygılı tutum ve davranışları ile pişman olduklarını gösterir hareketleri göz önüne alınarak müebbede çevrildi.

En az 30 yıl yatacaklar


Üç sanık ayrı ca, olayda kullandıkları otomobil ile İclal Ülker, Selahattin Ağlar ve Gönül Yıldırım’a karşı nitelikli yağma suçunu işledikleri gerekçesiyle de TCK’nin 149/1 Maddesi’nce her yağma olayından ayrı ayrı 12’şer yıl ağır hapis cezalarına çarptırıldı. Sanıkların bu cezaları da iyi hal ve davranışları nedeniyle 10’ar yıl ağır hapis cezasına indirildi. Böylece, her bir sanık ayrı ayrı müebbet ve 30’ar yıl ceza alarak toplam 60 yıl hapse mahkum oldu. Ancak mahkeme heyetinin verdiği karar Yargıtay’ca yerinde bulunup onandığı takdirde üç sanık, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un “Bir müebbet hapis cezası ile süreli hapis cezasına mahkumiyet hali en fazla 30 yıldır” maddesini hüküm altına alan 107/3-d maddesi gereğince fiilen 30’ar yıl cezaevinde kalacak.

Katilleri odasında yargılandı


İCLAL Ülker’in çalıştığı Kartal Tekel Fabrikası’nın yönetim binası ölümünden sonra Kartal Adliyesi olunca katil zanlıları onun odasında yargılandı. Bu acı tesadüfle üzüntüye boğulan Ülker’in çalışma arkadaşları, adliye önüne gelerek sabırsızlıkla kararı bekledi.

 
vatan



Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs