En Sıcak Konular

Ukrayna'da siyasi bunalım

0 0 0000 00:00 tsi
Ukrayna'da siyasi bunalım Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç, parlamentoyu feshettiğini açıklayan Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'dan bu kararını geri almasını istedi.

Yanukoviç, Bakanlar Kurulunun olağanüstü toplantısından sonra televizyondan yayınlanan açıklamasında, Devlet Başkanının ülkede istikrarsızlığa izin vermemek için önlemler alma imkanı olduğunu belirterek Yuşçenko'ya kararnameyi iptal etmesi çağrısında bulundu. Ukrayna Parlamentosunun, Yuşçenko'nun parlamentonun feshedilmesini ve seçimlerin yapılmasını öngören kararnamesini kabul etmediğini hatırlatan Başbakan Yanukoviç, parlamentonun bu kararının siyasi görüşme sürecine imkan sağladığını belirtti.

ORDU, YUŞÇENKO'YA İTAAT EDECEK

Ukrayna Savunma Bakanı Anatoli Grytsenko da yaptığı açıklamada, Ukrayna Ordusunun Devlet Başkanı Yuşçenko'ya itaat edeceğini söyledi. Yuşçenko yanlısı olduğu belirtilen Bakan Grytsenko, “Silahlı kuvvetler, başkomutanın emirlerini uygulayacaktır” dedi. Ukrayna Anayasası'na göre, Yuşçenko başkomutanlık görevini de yürütüyor. Yuşçenko, dün gece yaptığı açıklamada, rakibi Başbakan Viktor Yanukoviç'in parlamento grubunu, anayasayı ihlal edecek şekilde iktidar alanını genişletmeye çalışmakla suçlamış ve parlamentoyu feshettiğini açıklayarak yeni seçim tarihi olarak 27 Mayısı belirlemişti.

Ukrayna Parlamentosu, Yuşçenko'nun parlamentonun feshedilmesini ve seçimlerin yapılmasını öngören kararnamesini kabul etmemişti. 261 parlamenterin oyuyla kabul edilen kararda, Devlet Başkanı Yuşçenko'nun kararnamesinin “bir darbeye yönelik adımın tüm işaretlerini taşıdığı” ifade edilmişti.


hürriyet



Bu haber 158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs