En Sıcak Konular

Bahadır Cihan, Erhan Tuncel’in dışlandığını söyledi

0 0 0000 00:00 tsi
AGOS Gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi soruşturması kapsamında babası BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'la birlikte gözaltına alınan ve sonra serbest bırakılan Hakkı Bahadır Cihan'ın polisteki ifadesinde, Erhan Tu

Cihan, Yasin Hayal ile de McDonald’s bombalamasının ardından fikirlerinde değişiklik olmadığı ve yasadışı İBDA-C örgütüne sempati duyduğu için arkadaşlığını kestiğini belirtti.

ERHAN, YASİN’İN DURUŞMALARINA GİDİYORDU

Bahadır Cihan ifadesinde Yasin Hayal’in cezaevinden çıktıktan sonra ofisine geldiğini belirterek, “Böyle şeyleri bırakıp evlenmesi ve iyi bir iş bulması yönünde telkinde bulundum” dedi. Cihan, “Yasin Hayal fikri eylemlerle cihada devam edilmesi gerektiğini söyledi. Cezaevinde tanıştığı İBDA/C’lilerin adam gibi adam olduğunu söyleyince Yasin Hayal’in adam olmayacağını anladım ve bir daha görüşmedim. Yasin Hayal ile aramızda geçen konuşmaları babama anlattığımda ocak bünyesinden dışlamamızı ve kendisi ile olan samimiyetimi bitirmemi öğütledi. O günkü konuşmamızdan sonra Yasin Hayal’e beslediğim arkadaşlık duyguları bitti” dedi.

Erhan Tuncel ile 2004 yılında üniversite kantininde tanıştıklarını kaydeden Bahadır Cihan, McDonald’s’ın bombalanmasının ardından Tuncel’in, Yasin Hayal’in her duruşmasına gittiğini öğrendiğini belirtti.

2006 yılı başlarında üniversiteden 30 kadar öğrenci ile Alperen Ocakları’nın Trabzon temsilciliğini kurduklarını ve Ersin Öztürk’ü başkan seçtiklerini anlatan Bahadır Cihan, Erhan Tuncel’in de bu toplantıya katıldığını söyledi. Cihan, daha sonra yapılan yönetim kurulu toplantısında Erhan Tuncel’in güvenilir biri olamadığı için dışladıklarını kaydetti.

Bahadır Cihan şöyle devam etti:
“Karadeniz teşkilatından sorumlu Metin Gündoğdu, Trabzon’a basın açıklaması yapmak için geldiğinde Mustafa Öztürk’ün Ankara’da birilerine ‘Bu Hrant işini biz yapacaktık, ama başkasına verdik. Onlar da eline yüzüne bulaştırmış’ diye konuştuğunu söyledi. Ben de başka bir gün okul kantinin de Öztürk’e bu konuyu sordum. O da bana cinayetle alakasının olmadığını söyledi. O cümleyi sorduğumda ise utanarak başını öne eğdi. ‘Ya dedik öyle bir şey ama öylesine söyledim. Yok öyle bir şey’ diye cevap verdi. Ben de ağzını açarken dikkatli olması konusunda telkinde bulundum.”

YAŞAR CİHAN 10 AY HAPİS YATMIŞ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Büyük Birlik Partisi(BBP) Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan ise Emniyet'teki sorgusunda 12 Eylül’den önce üniversitede okurken iki grup arasında çıkan kavgalardan dolayı 10 ay hapis cezası aldığını, ancak cezasının ertelendiğini ve hiç cezaevine girmediğini söyledi.

Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı hiç tanımadığını, olayı basından duyduğunu belirten Yaşar Cihan, Alperen Ocakları’ndan tanıdığı Erhan Tuncel’in maddi sıkıntı içerisinde olduğunu ancak kendisinden para istemediğini anlattı. Yasin Hayal’i de 2001’de Alperen Ocakları’ndan tanıdığını ifade eden Yaşar Cihan, “Kavgacı bir yapısı vardı. Daha sonra onun kontrol edilemeyeceğini düşünerek hep ondan uzak kaldım. Yasin Hayal’in ailesine para yardımında bulunduğum doğrudur. Ailesinin parayı nasıl kullandığını bilmiyorum. Hayal’in avukat masraflarını karşılamadım” dedi.

TRABZON’DA AĞIRLIĞIM VAR

Zaman zaman Erhan Tuncel ile görüştüğünü ifade eden Yaşar Cihan, “Özel bir buluşma ayarlamam olmamıştır. Yasin Hayal’in, Erhan Tuncel’in ve Trabzon’da bulunan teşkilatçı gençlerin bir ağabeyiyim, babasıyım. Beni sayarlar, Trabzon’da bir ağırlığım vardır, bu herkes tarafından bilinir. Cihan Kömür’ün sahibi olduğum doğrudur. Erhan Tuncel, Elazığlı olduğu için yaklaşık 3 yıl kadar önce Elazığ’a gönderilmek üzere 2 yada 3 kamyon kömür almıştır. Bedelini göndermişlerdir. Tuncel, Nizami Alem Ocaklarına gelip giden bir kişi idi zaten tanıma sebebim budur” diye konuştu. Hrant Dink’in, öldürülmesinden yaklaşık 10 gün önce Erhan Tuncel ile gençlik arasındaki hizipleşmeye ilişkin görüşmek istediğini anlatan Yaşar Cihan, Erhan Tuncel’in sınavları olması nedeniyle bu görüşmenin olmadığını söyledi.


ERHAN’IN İLGİSİNİ SONRADAN ÖĞRENDİM

Trabzon Alperen Ocakları’nın eski başkanı Ersin Öztürk ise Yasin Hayal ile cezaevinden çıktıktan sonra görüştüğünü, yaptığı hareketin yanlış olduğunu söylediğini belirterek, “Hayal bana pişman olduğunu söyledi. Erhan Tuncel’in bu olayla ilgisini önce basından öğrendim. Daha sonra da kendisi bana olayda kullanılan bombayı Yasin ile yaptıklarını anlattı” dedi.

YASİN’İN MASRAFLARINI KARŞILAMADIM

BBP MKYK üyesi Halis Egemen’in ise polise verdiği ifadesinde Erhan Tuncel’in Alperen Ocakları’nda sürekli kargaşa ve hizip çıkardığını söylediği öğrenildi. Ogün Samast’ı tanımadığını, Yasin Hayal’in ise ailesine giyecek yardımında bulunduğunu ve Mc Donald's bombalamasının ardından cezaevinden çıkarken nasihatte bulunup doğru işler yapması için uyardığını belirten Egemen ifadesinde şunları söyledi:
“Yasin Hayal’i tanıyorum. 2004 yılında konfeksiyon mağazamı kapatırken elimde kalan malları ihtiyacı olan kişilere dağıttım. Yasin Hayal’in ailesine de ihtiyaçları olduğu için giysi yardımında bulundum. Erhan Tuncel yakalandığında ‘Avukat tutmamız gerekli’ şeklinde bir şey söylemedim. Yasin Hayal’i de Mc Donald's bombalamasının ardından babasının isteği üzerine cezaevinde aldım ve evine bıraktım. Kendisine yaptıklarının yanlış olduğunu, ailesinin mağdur olduğunu söyledim. Yasin Hayal’in avukatlık masraflarını karşıladığım iddiası doğru değildir.”

ERHAN TUTARSIZDI

Egemen ifadesinde Erhan Tuncel ile ilgili olarak ise “Erhan Tuncel tutarsız bir kişiliğe sahipti. Ocağı karıştırmak için elinden geleni yapardı. Mustafa Öztürk’ün başkan olduğu dönemde Öztürk Erzurumlu olduğu için Trabzonluları Trabzonlu bir başkan seçmeleri için kışkırtırdı. Bu ocakta bir huzursuzluk ortamı oluşturuyordu. Ayrıca Dink cinayetinin ardından Mustafa Öztürk’ü aradım ve Ogün Samast’ın ocakla bir ilgisi olup olmadığını sordum. Samast’ın ocakla ilgisinin olmadığı cevabını aldıktan sonra basını bilgilendirdim” diye konuştu.


hürriyet



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,756 µs