En Sıcak Konular

Beyaz sayfa yeşil saha: Türkiye-Suriye!

0 0 0000 00:00 tsi
Beyaz sayfa yeşil saha: Türkiye-Suriye! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad’ın bugün birlikte açılışını yapacağı Halep Olimpiyat Stadı’nda Fenerbahçe, Al İttihad takımıyla karşılaşacak.

Olimpiyat Stadı’nın açılışı için Al İttihad takımıyla karşılaşacak F.Bahçe’nin, Halep kentine gelişinde havalimanında izdiham yaşandı. İzdiham havaalanı dışına da taştı ve taraftarlar takım otobüsüne konvoylarla eşlik etti.

Aşırı ilgi nedeniyle kulüp başkanı Aziz Yıldırım, alanda bekleyen kalabalıktan bazı kişilerle bir süre görüştü. Kalabalığın takımın çıkışına izin vermemesi nedeniyle başkan Yıldırım otobüslerin aprona alınmasını istedi. Aprona alınan otobüslere binen kafile havalimanından 1 saatte zor çıkabildi. İzdiham havaalanı dışına da taştı ve taraftarlar takım otobüsüne konvoylarla eşlik etti. Sarı lacivertlilerin Halep’e gelmesiyle birlikte başlayan dolu yağışı dikkat çekti.

Sarı lacivertliler, dün akşam saat 18.00’de maçın oynanacağı Halep Olimpiyat Stadı’nda bir antrenman yaptı. Çalışmaya olan büyük ilgi dikkat çekerken, idmanı izlemeye gelenler futbolcularla resim çektirme yarışına girdi.

Fox TV tarafından saat 19.45’te yayınlanacak olan maçta sarı lacivertli takımda Halep’e götürülmeyen Rüştü ve Appiah ile sakatlıkları olan Ümit ve Lugano forma giyemeyecek. Fenerbahçe kafilesi maç bittikten sonra özel bir uçakla bu akşam İstanbul’a dönecek.

Suriye sınırı açıldı

Halep’teki dostluk maçını izlemek isteyenler, 3 ilin valiliklerine adlarını yazdırarak, sınırdan pasaportsuz geçecek ve maç bitiminde geri dönecek.

Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın birlikte açacağı Halep Stadyumu’nda bugün yapılacak Fenerbahçe-Alİttihad maçı nedeniyle bir ilk yaşanacak. Dostluk maçına, Türk taraftarların da gelmesi konusunda anlaşıldı. Bunun üzerine iki ülkenin Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları çalışma başlattı. Türk taraftarların bayramlarda olduğu gibi sınır kapılarından pasaportsuz geçişinin sağlanabileceği belirtilince Kilis, Gaziantep ve Hatay valilikleri devreye girdi.

5 bin kişilik yer

Maçı izlemek isteyenler, üç ilin yabancılar şube müdürlüklerine isim yazdırdılar. Dün öğle saatleri itibariyle yaklaşık 3 bin kişinin müracaatı kabul edildi. Suriye tarafı ise stadyumda konuk taraftarlar için 5 bin kişilik yer ayırdı. Edinilen bilgiye göre Fenerbahçe taraftarları, bugün saat 08.00’den itibaren illerin gençlik ve spor müdürlüklerinin sağladığı otobüslerle konvoy halinde Halep’e geçecekler. Suriye tarafında eskortlarla karşılanacak taraftarlar maç bitiminde ise kalmadan geri dönecekler.

Hazırlanan 5 bin adet broşürün, maç öncesi Haleplilere dağıtılacağı bildirildi. Yarısı Türkçe, yarısı Arapça olarak hazırlanan 32 sayfalık broşürde, kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın stadyum açılış ile ilgili olarak Suriye halkına mesajı, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda yapılacak ’2009 UEFA Finali’nin tanıtımı, Fenerbahçe’nin kuruluş öyküsü, Atatürk’ün Fenerbahçe ile ilgisinin anlatıldığı bölüm, 56 yıl önce Suriye’de oynanan 3 maç hakkındaki bilgiler yer alıyor.

hürriyet



Bu haber 225 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,525 µs