En Sıcak Konular

50 günlük eylem başladı

15 Ağustos 2010 19:26 tsi
Hayvanlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla sanal alemde oluşturulan 'Hayvanlar Olmadan Asla' platformu, Bursa'nın da içinde olduğu yaklaşık 10 ilde 50 gün sürecek eylem başlattı.

Şehreküstü Meydanı'nda buluşan hayvarseverler, 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu'nun Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılarak, Türk Ceza Kanunu kapsamına girmesi için 50 gün sürecek eylem başlattı.

Tiyatro sanatçısı Tuna Arman tarafından facebookta iletişim kuran bir grup hayvansever Şehreküstü Meydanı'nda imza kampanyası başlattı. 'Hayvanlar Olmadan Asla' platformunun Bursa Sözcüsü Meral Filiz, Türkiye'de ilk kez hayvan hakları konusunda birçok şehirde eşzamanlı başlatılacak olan eylemin, bu kez bir sivil inisiyatifin dikkatini çekmek üzere düzenlendiğini söyledi.

Söz konusu eylemin her gün 3 saat süreceğini dile getiren Filiz, "15 Ağustos'ta başlattığımız bu eylem 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'ne dek sürecek. Bursa Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yasal izin ile düzenlenen bu eylem tüm katılımcılara açıktır. Hayvana karşı işlenen her türlü şiddet içerikli eylem ve tecavüzün, uygun ortamda ilk fırsatta insana yöneleceği, bilimsel olarak kabul görmüştür. Şiddet tektir ve kişi şiddet eğilimini, gücünün yettiğine yöneltir." dedi.

Filiz, 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun, Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılarak TCK kapsamına girmesi için eylemde bulunduklarını ifade etti. Açıklamanın ardından 'Hayvanlar Olmadan Asla' platformu Bursalı hayvanseverlerden imza topladı.

cha



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,730 µs